Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Huttenbouwdag op Landgoed Mariënwaard
woensdag 07 augustus 08:30

Kom tijdens de laatste woensdag van de zomervakantie  (op 14 augustus)  tussen 10.00 – 15.00 naar de jaarlijkse CNME Huttenbouwdag op Landgoed Mariënwaard.

Dit verborgen bos tussen de Meerssenerweg en de A2 is de perfecte plek om met natuurlijke materiaal je eigen hut te bouwen. De afgelopen jaren kwamen de mooiste ideeën voorbij; van groendaken en villa’s tot kastelen met ophaalbruggen.

Huttenbouwers gezocht

Op de Huttenbouwdag trekken we samen met handschoenen, zagen en snoeischaren het bos in, op zoek naar een geschikte plek om te bouwen. De huttenbouwexperts van CNME geven vooraf instructie, zodat je weet hoe je veilig en handig kan werken. Aan het einde van de middag vind je overal in het bos hele bijzondere hutten. Zelf gemaakt, zo uit de natuur!

CNME zorgt voor gereedschappen, materialen en hulp waar nodig. Neem zelf voldoende water en een lunchpakketje mee, draag een lange broek en stevige, dichte schoenen. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Dat kan bij Jerom Hendrickx via jerom.hendrickx@cnme.nl .

Ook belangrijk om te weten: De Huttenbouwdag is voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Kinderen t/m 7 jaar enkel onder begeleiding van een volwassene. Verzamelen om 10.00 bij Mariënwaard 57 in Maastricht.

Landgoed Mariënwaard

Van onontdekte delen met bijzondere natte ruige vegetatie, tot een natuurspeelplaats in een bosrijk gebied met vochtige graslanden, vijvers en speelelementen. Landgoed Mariënwaard heeft een ongelofelijke natuurlijke schoonheid met veel diversiteit. Grote kans dat je een groene specht hoort of ziet. Af en toe land een buizerd in een lage boom, op zoek naar een zwemmend hapje. En in een flits kun je de ijsvogel zien langs vliegen.

Landgoed Mariënwaard is een afgesloten natuurgebied, niet toegankelijk voor bezoekers. CNME Maastricht en regio voert ecologisch landschapsbeheer uit in het gebied. Dat beheer is gericht op het maaien van de graslanden, open houden van de lanen en het uitbaggeren van het prachtige riviertje de Kanjel. Een omgevallen boom hoeft niet weg, maar biedt nieuwe schuilplaatsen voor vele diertjes. Zo wordt het natuurlijke proces gestimuleerd en blijft waardevolle flora en fauna behouden.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Marienwaard

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:59 Zwaar bewolkt Maastricht 19.1 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen