Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Voormalige Kazerne Marechaussee mogelijk leer-, werk- en woonomgeving
maandag 19 augustus 11:00

De voormalige kazerne van de Koninklijke Marechaussee aan de Scharnerweg in Maastricht wordt mogelijk ingezet als leer-, werk- en woonomgeving voor jongeren, die zonder schooldiploma of door andere omstandigheden moeilijk een baan vinden en aan de zijlijn staan.

Het leegstaande complex is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf van de rijksoverheid. De gemeente Maastricht en het Rijksvastgoedbedrijf willen onderzoeken of de gebouwen ingezet kunnen worden voor dit concept met de naam: ‘Skills in de Stad’.

Voor direct omwonenden van het complex vindt eind augustus een informatiebijeenkomst plaats. Gemeente en Rijksvastgoedbedrijf willen met hen in gesprek om hun mening te peilen, eventuele vragen te beantwoorden en aandachtspunten te noteren. Zowel het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente als de beoogde coaching-/zorgaanbieder zullen een toelichting geven.

Planning

In het najaar verwachten het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente een intentieovereenkomst te tekenen waarin de samenwerking voor het concept ‘Skills in de Stad’ in Maastricht wordt bekrachtigd. Mogelijk kan daarna rond de jaarwisseling de verbouwing starten, wat de eerste fase van het project zal zijn.

Skills in de Stad

Nederland telt veel jongeren die zonder schooldiploma of door andere omstandigheden moeilijk een baan vinden en aan de zijlijn staan. Ook in Maastricht zijn jeugdigen die tot deze groep behoren. Deze jongeren hebben een steuntje in de rug nodig om in de toekomst bij een bedrijf aan de slag te kunnen gaan.

Met de Skills in de Stad aanpak kan door samenwerking tussen bedrijfsleven, scholen en gemeente een gecombineerde leer-, werk- en woonomgeving voor deze jongeren gerealiseerd worden, die daarna vervolgens makkelijker een baan kunnen vinden. Zo krijgen jongeren praktische vaardigheden aangeleerd. De gemeente Maastricht wil samen met het Rijksvastgoedbedrijf onderzoeken of het mogelijk is de voormalige kazerne aan de Scharnerweg hiervoor geschikt te maken. Het gaat om circa 20 tot 30 jongeren per jaar die intensief worden begeleid en op deze manier aan werk worden geholpen.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 08:56 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 3.6 °C W 2 Min: 5 Max: 9
Evenementen