Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA kamerlid Attje Kuiken bezoekt met sluiting bedreigd Via Het Keerpunt
woensdag 21 augustus 12:30

PvdA kamerlid Attje Kuiken brengt op donderdag 22 augustus een bezoek aan de Justitiële Jeugdinstelling Via Het Keerpunt in  Cadier en Keer.

Op 28 juni maakte minister Dekker bekend dat hij van plan is deze jeugdinstelling met 36 bedden per 2020 te sluiten. Hoewel in het regeerakkoord staat dat bij sluiting van de gevangenissen alles buiten de randstad zoveel mogelijk wordt ontzien, staan zowel het Keerpunt in Limburg als Juvaid in Drente op de nominatie om gesloten te worden.

De sluiting van Via Het Keerpunt lijkt ook gevolgen te hebben voor andere samenwerkingen op het gebied van Jeugdzorg. Ook moet, gelet op de volle bezetting van de Justitiële Jeugdinstelling gevreesd worden dat er straks te weinig capaciteit is, met alle gevolgen van dien.

De minister heeft Via Het Keerpunt een kleinschalige voorziening is het vooruitzicht gesteld waarvan 8 plekken door het ministerie worden gefinancierd en voor de overige 8 plekken financiering moet worden gezocht. Van de 36 plekken blijven er dus feitelijk 8 over omdat voor de overige 8 de financiering nog niet rond is.

Ook zal sluiting van de Justitiële Jeugdvoorziening mogelijk personele gevolgen hebben.

Op woensdag 4 september spreekt de Tweede Kamer over de voorgenomen sluiting van de twee Justitiële Jeugdinstellingen buiten de randstad.

Attje Kuiken zal samen met gemeenteraadslid Maren Slangen en Aleida Berghorst lid Provinciale Staten voor de PvdA een bezoek brengen aan Via Het Keerpunt.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Via Het Keerpunt

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 08:32 Zwaar bewolkt Maastricht 3.8 °C WZW 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen