Home > PvdA kamerlid Attje Kuiken bezoekt met sluiting bedreigd Via Het Keerpunt

PvdA kamerlid Attje Kuiken bezoekt met sluiting bedreigd Via Het Keerpunt

aug 21, 2019 | Maregio

PvdA kamerlid Attje Kuiken brengt op donderdag 22 augustus een bezoek aan de Justitiële Jeugdinstelling Via Het Keerpunt in  Cadier en Keer.

Op 28 juni maakte minister Dekker bekend dat hij van plan is deze jeugdinstelling met 36 bedden per 2020 te sluiten. Hoewel in het regeerakkoord staat dat bij sluiting van de gevangenissen alles buiten de randstad zoveel mogelijk wordt ontzien, staan zowel het Keerpunt in Limburg als Juvaid in Drente op de nominatie om gesloten te worden.

De sluiting van Via Het Keerpunt lijkt ook gevolgen te hebben voor andere samenwerkingen op het gebied van Jeugdzorg. Ook moet, gelet op de volle bezetting van de Justitiële Jeugdinstelling gevreesd worden dat er straks te weinig capaciteit is, met alle gevolgen van dien.

De minister heeft Via Het Keerpunt een kleinschalige voorziening is het vooruitzicht gesteld waarvan 8 plekken door het ministerie worden gefinancierd en voor de overige 8 plekken financiering moet worden gezocht. Van de 36 plekken blijven er dus feitelijk 8 over omdat voor de overige 8 de financiering nog niet rond is.

Ook zal sluiting van de Justitiële Jeugdvoorziening mogelijk personele gevolgen hebben.

Op woensdag 4 september spreekt de Tweede Kamer over de voorgenomen sluiting van de twee Justitiële Jeugdinstellingen buiten de randstad.

Attje Kuiken zal samen met gemeenteraadslid Maren Slangen en Aleida Berghorst lid Provinciale Staten voor de PvdA een bezoek brengen aan Via Het Keerpunt.