Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Schaakvereniging Maastricht zet 100-jarig bestaan luister bij met extra activiteiten
donderdag 22 augustus 10:30

Schaakvereniging Maastricht bestaat 100 jaar en zet dat jubileum luister bij met een serie extra activiteiten in het seizoen 2019/2020.

De Maastrichtse schaakvereniging heeft sinds kort een nieuw bestuur en maakt een frisse doorstart. De club is verhuisd naar de gloednieuwe sporthal De Geusselt, waar men de bes chikking heeft over een prachtige accommodatie.

Verder heeft de club de organisatie op zich genomen van het Kampioenschap van Nederland voor spelers in de groepen tot en met 7, 8 en 9 jaar. Dit vindt plaats op 20 juni 2020.

De vereniging houdt trainingen en activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Wie wil kennismaken met het brede aanbod, is welkom op de open dag op zaterdag 24 augustus, aanvang 18.00 uur. Die avond is er een programma met een simultaan door Gino de Mon, een lezing door Hans Hoornstra en een training door Christopher Brookes.

Ook huisschakers en jeugdspelers zijn welkom

Deskundigen bevelen schaken aan voor de jeugd, want het bevordert concentratie, analyseren en vooruitdenken. Maar ook voor volwassenen is het een geweldige denksport. Schakers houden er van om wat te kletsen en een glaasje te drinken en na afloop van een partij in goede sfeer te bekijken welke zetten goed of fout waren. Het sociaal contact staat hoog in het vaandel. Het is ook leerzaam en houdt de hersens lenig.

Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar de secretaris, Helmer Wieringa: helmer.wieringa@gmail.com

Of kijk op de website:

https://www.schaakverenigingmaastricht.nl/

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Schaakvereniging Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 07:35 Zwaar bewolkt Maastricht 4.2 °C W 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen