Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Aanstraling kunstwerk Engel vanaf half oktober een feit
vrijdag 23 augustus 08:30

De Engel, gemaakt door kunstenaar Wil van der Laan, op de rotonde Scharnerweg is op 29 maart 2018 onthuld door Koning Willem-Alexander.

Het markante beeld symboliseert de eenwording van wijken in Maastricht-Oost, die eerst werden gescheiden door de A2 en nu worden verbonden door de Groene Loper. Het kunstwerk is inmiddels een symbool geworden voor het nieuwe gebied.

Op 15 april 2019 zijn vragen gesteld door de gemeenteraadsfracties met betrekking tot de aanstraling van de Engel. Na onderzoek is gebleken dat bij de overdracht van de nieuwe rotonde door (onroerende) natrekking het kunstwerk eigendom is geworden van de gemeente Maastricht.

In overleg met Projectbureau A2 Maastricht en na toetsing aan het aanstralingsbeleid, zal De Engel vanaf half oktober in de avonduren aangestraald gaan worden.

Projectbureau A2 Maastricht en gemeente Maastricht dragen samen de kosten (€ 2.500,00) hiervan.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Gemeente Maastricht

Groene loper

Engel van Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 07:14 Zwaar bewolkt Maastricht 4.2 °C W 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen