Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nominaties Victor de Stuersprijs 2019 bekend
maandag 26 augustus 08:30

De winnaar van de Victor de Stuersprijs 2019 wordt op vrijdag 13 september bekend gemaakt.

Aan de vooravond van de Open Monumentendag wordt de Victor de Stuersprijs uitgereikt in de Muziekgieterij te Maastricht. Met de Victor de Stuersprijs wil de Gemeente een impuls geven aan architectonische kwaliteit, professioneel opdrachtgeverschap, een goed ruimtelijk ontwerp en aandacht voor duurzaamheid. De toekenning van de Victor de Stuersprijs geschiedt op voordracht van een jury. Deze bestond dit jaar uit Mariek Kums (voorzitter), Misak Terzibasiyan (winnaar 2017: Integraal Kindcentrum de Geluksvogel) en Daniel de Jong (Academie Bouwkunst).

Naast de prijs van de vakjury, is er sinds 2017 ook een publieksprijs. Op vrijdag 13 september 2019 worden beide prijzen uitgereikt door Vivianne Heijnen, wethouder voor onder meer Vergunnen en Welstand. Voor de publieksprijs zijn dit jaar negen projecten genomineerd. Uit deze negen zijn vier projecten genomineerd voor de vakjuryprijs.

Genomineerden vak- en publieksprijs

De negen genomineerde projecten voor de publieksprijs zijn alfabetisch gerangschikt op adres; daarvan zijn de genomineerde projecten met een * genomineerd voor de vakprijs.

Herbestemming Sint Andrieskapel naar woning met galerie, Andriespoort 11           

(HVNArchitecten) *

Transformatie Trichterveld, Borneostraat 1-37, Timorestraat 4-35, Balistraat 1-3, Archipelstraat 2-24, Sumatrastraat 4-8, Bataviaplantsoen 12-20, Madoerastraat 18-28, Molukkenstraat 11-18 en Javastraat 5-11 (Burea Boosten Rats B.V.)

Renovatie woningen, Frankenstraat 1-13A, 2-6, 6A-10A/ Parmastraat 7-13, 10-14/

Aartshertogenstraat 1-9, 11-15, 17-35/ Keizer Ottostraat 1-5 (Coen Hagedoorn Bouw B.V., in samenwerking met HVNArchitecten)

Renovatie gemeenteflat, Koningsplein 101 t/m 117 (Humblé, Martens & Willems Architecten) *

Nieuwbouw Multifunctioneel Centrum Maasveld, Maasvelderweg 1 (Architecten aan de Maas)

Verbouwing en uitbreiding Zorgcentrum Campagne, Medoclaan 66 (Architecten aan de Maas)

Het verbouwen van een gedeelte van het pand naar een Student Hotel en het bouwen van een Sky-Lobby Eiffel, Petrus Regoutplein 3 t/m 5, Sphinxcour 9A en 9L (Architectenbureau OZ) *

Transformatie Polvertoren en nieuwbouw 8 woningen, Polvertorenstraat (Humblé, Martens & Willems Architecten)

Uitbreiding historische woning, Wycker Grachtstraat 9 (Artesk van Royen Architecten)*

Stemmen kan nog tot 30 augustus 2019. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. Meer informatie over de genomineerde gebouwen vindt u op www.gemeentemaastricht.nl/victordestuersprijs   

Beoordelingscriteria

De nominaties worden door de jury op een aantal criteria beoordeeld. Belangrijke criteria zijn o.a. professionaliteit, originaliteit en inventiviteit, stedenbouwkundige context en aandacht voor duurzaamheid.

Vanaf 1987

De Victor de Stuersprijs is in 1987 ingesteld. Een overzicht van alle uitgereikte prijzen vindt u hier: https://www.gemeentemaastricht.nl/victor-de-stuersprijs/overzicht-victor-de-stuersprijs-1987-2016/

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 22 januari 01:09 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht -3.7 °C NW 1 Min: 1 Max: 5
Evenementen