Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
En de winnaar is ……….Rotterdam
vrijdag 30 augustus 12:00

Rotterdam heeft de tweestrijd met Maastricht gewonnen en mag als gaststad fungeren van het Eurovisie Songfestival 2020.

Niet het Mecc in Maastricht maar Ahoy in Rotterdam wordt de locatie waar komend jaar het Eurovisie Songfestival wordt georganiseerd. Vlak voor het middaguur werd vrijdag op NPO1 en 2 bekendgemaakt dat de vlag uit kan in Rotterdam.

Nadat een groot aantal kandidaat-steden om diverse redenen al in een eerder stadium waren afgevallen bleven zowel Rotterdam als Maastricht nog in de running om dit groots internationaal spektakel binnen te halen.

In de winnende stad Rotterdam vindt vanmiddag een persconferentie plaats waarbij onder meer aanwezig zullen zijn Shula Rijxman (voorzitter Raad van Bestuur NPO), Sietse Bakker (Executive Producer Eurovisie Songfestival 2020), Saïd Kasmi (Wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme) en Jolanda Jansen (directeur Ahoy).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Rotterdam

Ahoy

Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 23:25 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht -4.1 °C N 1 Min: 1 Max: 6
Evenementen