Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Helpoortconcert wordt door slechte weervoorspelling verplaatst naar Waalse Kerk
vrijdag 06 september 08:30

In het kader van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding van Limburg organiseert Stichting Jekerklassiek  samen met Stichting Cultura Mosae op zaterdag 7 september 2019 een speciaal concert: Helpoortconcert met musici van philharmonie zuidnederland.

Zeven musici brengen Stravinsky’s L’Histoire du Soldat ten uitvoering samen met verteller Bart Moeyaert. Het tijdloze dilemma van macht en geld is de rode draad van het verhaal. Een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel in ruil voor macht en geld. Dit verhaal is eeuwenoud, maar nog altijd pijnlijk actueel. Net als de onovertroffen muziek van Igor Stravinsky.

Door de slechte weersvoorspellingen van komend weekend, is besloten om het Helpoortconcert te verplaatsen naar de Waalse Kerk (Sint Pieterstraat 6, 6211 JN Maastricht). De locaties bij de Helpoort en in het Stadspark komen dus te vervallen.

De toegang voor het concert blijft gratis. Door een geringer aantal plaatsen geldt aanstaande zaterdag wel vol = vol.

Informatie Helpoortconcert

Tekst en verteller Bart Moeyaert | Ensemble philharmonie zuidnederland

Zaterdag 7 september 2019: 20:30 - 21:45 uur

Aanvang vanaf 20:00 uur

Waalse Kerk – Sint Pieterstraat 6

Toegang is gratis

Voor actuele informatie over het Helpoortconcert in Maastricht, kijk ook op www.culturamosae.nl  en www.jekerklassiek.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Helpoort

Cultura Mosae

Waalse kerk

Het weer in Limburg
vrijdag 20 september 12:00 Zwaar bewolkt Maastricht 16.5 °C O 2 Min: 5 Max: 19
Evenementen