Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent: ‘Grote meerderheid voor deelname aan wietproef’
maandag 09 september 09:00

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een meerderheid van de Maastrichtenaren voor deelname aan de wietproef.

Op de stelling ‘Goed dat Maastricht aan de wietproef meedoet’, antwoordde 85% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend.

Van de 162 deelnemers stemden 137 personen ‘eens’ en 25 personen ‘oneens’. Voorstemmers gaven aan dat het een goede zaak zou zijn als coffeeshops hun inkoop kunnen gaan doen bij wiettelers die legaal wiet mogen telen. Men verwacht minder problemen met illegale wietteelt te krijgen hierdoor.

Tegenstemmers waren van mening dat het gebruik van cannabis sowieso ongezond is en ontmoedigd zou moeten worden. Andere tegenstemmers gaven aan het coffeeshopbeleid mislukt te vinden en dat deze beter gesloten zouden kunnen worden.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

D66

Stemtent

Het weer in Limburg
donderdag 23 januari 03:54 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 1.7 °C ONO 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen