Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Prof. dr. Rianne Letschert herbenoemd als Rector Magnificus
maandag 09 september 12:30

De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht heeft besloten prof. dr. Rianne Letschert te herbenoemen als Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht.

De tweede termijn van vier jaar start 1 september 2020. De beslissing van de Raad van Toezicht is gebaseerd op het positieve advies van de Universiteitsraad, het College van Decanen en de andere leden van het College van Bestuur.

“We zijn zeer verheugd dat professor Letschert voor een tweede termijn aan onze universiteit verbonden zal blijven. Haar positieve bijdrage is zeer waardevol, niet alleen als Rector Magnificus maar ook als lid van het College van Bestuur. Als enthousiast en energiek collectief voert het College van Bestuur onze strategie uit zoals verwoord in het strategisch programma “Community at the CORE”, zegt Annelies van der Pauw, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Hierdoor zijn al meerdere belangrijke stappen gezet op weg naar een inclusieve universiteit die stevig verankerd is in de (eu)regio en daarbuiten”.

Rianne Letschert: “Ik ben heel erg blij dat de Raad van Toezicht, Martin Paul en Nick Bos, de decanen en de Universiteitsraad nog een periode met me verder willen. Ik werk met enorm veel plezier voor onze mooie universiteit en zal me ook in mijn tweede termijn blijven inzetten om onze universiteit voor iedereen die er werkt of studeert nog een beetje mooier te maken. Wat onze externe profilering betreft zal ik me blijven hard maken om de invloed die we als universiteit hebben op de stad, de regio, het land of ver daarbuiten te laten zien en te vergroten daar waar nodig.”

Het College van Bestuur wordt gevormd door prof. dr. Martin Paul (Voorzitter), prof. dr. Rianne Letschert (Rector Magnificus) en dr. Nick Bos (Vicevoorzitter).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Rianne Letschert

Het weer in Limburg
donderdag 23 januari 03:38 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 1.7 °C ONO 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen