Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Klimaatstaking in Maastricht op 20 September
woensdag 11 september 10:30

In diverse steden in de wereld waaronder ook in Maastricht vindt er op vrijdag 20 september een Klimaatstaking plaats. 

Op 15 maart nam Maastricht deel aan de internationale beweging genaamd Global Strike for Future en 3500 mensen kwamen de straten op voor klimaatgerechtigheid. Op vrijdag 20 september zal de wereld nogmaals staken, zo ook in Maastricht.  

Klimaatverandering gaat ons allemaal aan - ongeacht onze leeftijd, ons geslacht, ons beroep of onze nationaliteit. Daarom is een wereldwijde staking zo'n sterk signaal dat wij, de mensen, veranderingen verwachten! Geen kleingeestige politiek meer, een wereldwijd probleem vraagt om een wereldwijde oplossing. De mensen zullen overal ter wereld samenkomen voordat onze leiders hetzelfde doen op de VN-klimaattop in New York op de 23e. We zullen onze regeringen en degenen die aan de macht zijn laten zien dat we nu al samenkomen om dit probleem op te lossen en dat ze hetzelfde moeten doen. 

We willen onze stemmen laten horen om samen met de grote bedrijven en de overheid te streven naar klimaatrechtvaardigheid. Het huidige systeem plaatst economische groei en consumentisme boven alles waardoor sommige bevolkingsgroepen meer worden getroffen dan anderen, hoewel ze minder verantwoordelijk zijn voor de huidige situatie. We streven naar klimaatrechtvaardigheid maar daarvoor zijn ambitieuze en urgente maatregelen nodig.  

De beslissingen die we de volgende 11 jaar gaan maken zijn van cruciaal belang voor onze toekomst en voor de toekomst van de volgende generatie Maastrichtenaren. Dus laten we nogmaals ons bericht sturen naar degene aan de macht; we zijn met velen, we zijn ongeduldig en we willen verandering zien. Studenten, kinderen, arbeiders, ouders en grootouders, sluit je aan bij de beweging, we hebben je nodig!  

Dit is een uitnodiging aan alle mensen in Maastricht om mee te lopen op 20 maart, want tegenover klimaatverandering zijn we allemaal kwetsbaar. We willen graag alle kinderen, middelbare- en universiteitsstudenten, volwassenen, families en grootouders oproepen de straat op te komen voor hun toekomst, voor onze toekomst en voor de toekomst van de mensheid. 

Deze staking wordt georganiseerd door Students for Climate Maastricht met de hulp van het nieuw opgerichte lokale netwerk voor klimaatactie: de Klimaat Actie Netwerk (KAN) 

Samenvatting

➢    Oproep aan de Maastrichtenaren om mee te lopen in de klimaatmars

➢    De Klimaatmars zal plaatsvinden op vrijdag 20 September vanaf 13u30, en zal beginnen en eindigen op het Vrijthof met toespraken en een informatiemarkt met informatie hoe jij zijn steentje kunt bijdragen.

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Students 4 Climate Maastricht

Het weer in Limburg
donderdag 23 januari 02:15 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 1.9 °C NO 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen