Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
David Scherpenhuizen signeert ‘In de schaduw van de bevrijding’.
woensdag 11 september 14:30

Het is zaterdag 14 september 75 jaar geleden dat Maastricht werd bevrijd. In het kader van deze gebeurtenis signeert David Scherpenhuizen van 14.00 - 16.00 uur zijn boek ‘In de schaduw van de bevrijding’ bij boekhandel Dominicanen’. 

Om 16.30 uur kunt u bij voldoende belangstelling deelnemen aan een wandeling met David Scherpenhuizen door het centrum van Maastricht naar plekken waar het boek zich heeft afgespeeld. 

Maximaal aantal deelnemers is 15. Aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl 

Het boek is het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Joop, een gewone Maastrichtse tiener met twee ongewone vrienden; de ene is lid van de Hitlerjugend en de andere een jood. Ondanks hun verschillen vormt het onwaarschijnlijke trio een hechte club. Ze beleven samen een hoop lol en avonturen, maar als de zomer van 1943 voorbij is worden ze wreed uit elkaar gerukt. 

Met de bevrijding in zicht treft een verwoestend bombardement Maastricht, een grote tragedie die diepe littekens achterlaat. Eindelijk wordt de stad bevrijd en hoopt Joop dat alle ellende voorgoed voorbij is, maar dan breekt de hel pas echt los wanneer zijn ouders onterecht worden opgepakt en vastgezet wegens collaboratie. 

In de schaduw van de bevrijding is geschreven voor de jeugd vanaf 12 jaar en geeft een uitstekend beeld over het verwarrende leven van jongeren tijdens de oorlogsjaren in en rond Maastricht. 

David Scherpenhuizen is een ervaren auteur en ziet met dit boek een langgekoesterde wens in vervulling gaan om de oorlogservaringen van zijn vader te gebruiken in een jeugdboek

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tweede Wereldoorlog

Bevrijding

Het weer in Limburg
woensdag 22 januari 00:12 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht -4.4 °C OZO 1 Min: 1 Max: 5
Evenementen