Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
UM stijgt een plek in THE Ranking
vrijdag 13 september 10:30

De Universiteit Maastricht stijgt één plek op de THE World University Ranking, van plaats 128 naar 127.

De ranking is gebaseerd op 13 strenge en uitgebreide prestatie-indicatoren voor onderwijs, onderzoek, kennistransfer en internationalisering. In totaal zijn er dit jaar bijna 1400 universiteiten wereldwijd in opgenomen, met aan de leiding (voor het vierde jaar op rij): Oxford University. Nederland is nog steeds het vierde land ter wereld met de meeste universiteiten in de top 200 van de THE (na de VS, Groot-Brittannië en Duitsland).

Vrijwel alle Nederlandse universiteiten scoren dit jaar beter op het gebied van ‘industry income’, dus in hoeverre het bedrijfsleven onderzoek wil financieren, en ‘international outlook’: het percentage internationale studenten en medewerkers, maar ook samenwerking met buitenlandse partners. Daarentegen dalen ze in aantallen citaties (het aantal keren dat wetenschappelijke publicaties door collega wetenschappers worden aangehaald in nieuwe publicaties).

De top van de ranking wordt traditioneel gedomineerd door Amerikaanse en Britse universiteiten, al vertonen deze ook dalingen, terwijl Chinese universiteiten aan een opmars bezig zijn in de THE ranking. THE constateert dat Chinese universiteiten door flinke (overheids) investeringen vooral goed scoren op het gebied van onderzoek. Opvallend is dat Australische universiteiten lijken mee te liften op het Chinese succes, dat volgens THE komt door de vele (academische en handels)betrekkingen tussen de twee landen.

Meer informatie en de volledige ranking op de THE-website.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 02 juni 22:57 Zwaar bewolkt Maastricht 20.2 °C NNW 3 Min: 12 Max: 27
Evenementen