Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Stadsmedaille voor Math Hardy
maandag 16 september 08:30

Math Hardy alias d’n Ingel vaan Mestreech is zondagmiddag tijdens zijn eigen Ingelefies op de Markt door burgemeester Penn-te Strake onderscheiden met de Stedelijke Onderscheiding de Stadsmedaille van de gemeente Maastricht.

Op de Markt in Maastricht werd zondag een groot feest gevierd ter gelegenheid van Hardy’s 50-jarig bestaan als ‘Ingel vaan Mestreech’.

Math Hardy (75), ook wel bekend als de ‘stadsingel vaan Mestreech’, is uitgegroeid van carnavalsfiguur tot een bekend en geliefd stadsfiguur. Hij is overal aanwezig waar dat gewenst wordt. Bij feestelijke jubilea tot aan stille tochten, bij huldiging en herdenking. Ouderen in bejaardencentra zien hem graag komen. Hij en zijn familie zijn intens betrokken bij diverse goede doelen die vooral gericht zijn op jeugdigen die het minder getroffen hebben (Stichting ‘Het Vergeten Kind’ waar ook de opbrengst van het Ingelenfies naar toegaat en V.O.F. gezinshuis Yolo).

Stadsmedaille

De Stadsmedaille wordt uitgereikt aan personen en verenigingen die een prestatie hebben geleverd met een bijzondere uitstraling voor de stad.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadsmedaille

Math Hardy

Het weer in Limburg
donderdag 23 januari 04:27 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 1.4 °C ONO 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen