Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tentoonstelling van Bob Thissen in Centre Céramique
dinsdag 17 september 12:30

Centre Céramique is zeer verheugd dat het tijdens Maastrichts eerste fotografiefestival het werk van Bob Thissen mag exposeren.

Bob Thissen (1985, Hulsberg) is onder kenners van Urban Exploring wereldberoemd (Urban Exploring is het fotograferen van verlaten, meestal niet vrij toegankelijke gebouwen). Hij heeft vele duizenden locaties bezocht, van het door de tsunami en de kernramp geteisterde Fukushima tot een Russisch actief militair terrein in Kazachstan waar vergeten space shuttles liggen. Bob maakte foto- en filmbeelden in meer dan 65 landen, vaak op verboden locaties. Hij riskeert telkens zijn leven, vrijheid en gezondheid, maar zet zijn passie stug door. Inmiddels weten alle grote nieuws- en televisiestations hem te vinden voor zijn weergaloos intrigerende beelden. Zijn foto’s en (stop-motion) films worden gepubliceerd door o.a. National Geographic en CNN.

In Centre Céramique is tijdens het fotografiefestival, maar ook daarna, een selectie van zijn werk te zien. Naast een twintigtal foto’s ook film- en stop-motion beelden. Dit is de eerste keer dat het werk van Bob Thissen wordt geëxposeerd. Hij behaalde zijn master animatiefilm aan de MAD in Genk. Zijn afstudeerfilm ‘Nothing Beside Remains’ werd vertoond op vele filmfestivals. Samen met zijn oud-leraar Toon Loenders maakte hij de serie ‘Exitus’ die in 2016 is uitgezonden op NPO3 en Canvas.

Rondleiding door Bob Thissen

Zaterdag 28 september (14.00 - 15.00u) geeft Bob Thissen een rondleiding door  zijn expositie, daarna kunt u uw boek door hem laten signeren. Deelname rondleiding  € 4,50( € 3, 50 voor festivalbezoekers/bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl of 043- 350 5600.

Maastricht Photo Festival

Deze tentoonstelling is een van de 34 exposities (op 26 locaties) die te zien zijn tijdens het Maastricht Photo festival van 20 t/m 29 september. Deze eerste Maastrichtse fotobiënnale heeft als thema: Van Dichtbij. Hiermee worden de ‘lens-based arts’ gevierd in het zuiden van Nederland. Het festival wil nieuwe perspectieven bieden op het medium fotografie en de stad Maastricht. De verbindende factor tussen de exposerende fotografen is hun link met het Zuiden. Ze zijn er geboren, hebben er gewoond, werkten er, volgden er een opleiding, of hebben op een andere manier een speciale band met de omgeving.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht Photo Festival

Bob Thissen

Het weer in Limburg
woensdag 03 juni 00:11 Zwaar bewolkt Maastricht 17.5 °C WNW 2 Min: 13 Max: 21
Evenementen