Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Speciale openingsavond A Stage of Luminosity
donderdag 19 september 08:30

Viewmaster Projects en Musica Sacra organiseren samen de bijzondere openingsavond van ‘A Stage of Luminosity’ op donderdagavond 19 september.

‘A Stage of Luminosity’ is een videokunstproject bestaande uit twee langgerekte 14 meter hoge projecties gemaakt door Arno Coenen. Deze videowerken worden een maand lang getoond op het Vrijthof en zijn zonder geluid. Alleen op de openingsavond krijgen de visueel zeer krachtige beelden een nieuwe speciaal gecomponeerde soundtrack.

Intro in situ heeft de jonge talentvolle componist en sounddesigner Rutger Muller gevraagd een samenwerking op te starten met de nieuwe band HABITANTS, geselecteerd door de Muziekgieterij. De eigentijdse musici en componisten hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw muziekstuk. Muller en HABITANTS nemen de bezoekers op de openingsavond mee in soort meeslepend aanbiddingsritueel. Een uniek live optreden dat zich op vloeiende, dynamische manier beweegt tussen de kleurrijke en mystieke elementen die Arno Coenen in A Stage of Luminosity heeft gelegd. Na 19 september zal de aanbidding in stilte zijn en knallen de kleuren zonder geluid van het scherm.

De titel van de performance is The Worship, -  A live performance for A Stage of Luminosity. Het muziekstuk duurt even lang als de videowerken, (18 min) en zal twee x opgevoerd worden op de openingsavond 19 september. De performance zal niet naar het publiek gericht zijn, maar alle ogen zijn gericht op het 14 meter hoge projectiescherm. Dit is de aanbidding van het videokunstproject dat gebaseerd is op (en gemaakt is vanuit) een archief van duizenden ontwerptekeningen van Glas-in-lood ramen uit Limburg. Meer info over project en makers van de opening: www.viewmaster-project.com

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
zaterdag 19 oktober 11:39 Zwaar bewolkt Maastricht 13.5 °C ZZW 4 Min: 9 Max: 14
Evenementen