Home > Interview Carine Crutzen over ‘Uit het Zuiden’

Interview Carine Crutzen over ‘Uit het Zuiden’

sep 24, 2019 | Maregio

In boekhandel Dominicanen wordt Carine Crutzen op zondag 29 september om 16.00 uur geïnterviewd over haar nieuwe boek ‘Uit het Zuiden’.

Uit het Zuiden

Als Carine in haar geboortestad de laatste scène uit De kersentuin van Tsjechov speelt, waarin broer en zus noodgedwongen afscheid nemen van hun ouderlijk huis, denkt ze aan haar net overleden moeder. Haar vader is al eerder gestorven.

‘Het is daar dat ik ten diepste besef dat ik geen ouders meer heb, geen kind van iemand meer ben, alleen gelaten met herinneringen die ik niet meer kan delen.’

Ze besluit over de relatie met haar ouders te gaan schrijven. Maar het wordt meer dan dat. Herinneringen van een dochter die opgroeide in het zuiden van het land, met een moeder die trouwde met een weduwnaar met kind. Die een groots leven zocht buiten de provincie, zichzelf tegenkwam in de hel, opkrabbelde en koste wat het kost een goede dochter wilde zijn.

Uit het Zuiden is een openhartig levensverhaal in fragmenten. Herkenbaar, confronterend, eerlijk en emotioneel.

Carine Crutzen werd geboren in Heerlen. Ze studeerde in 1984 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde zij bij diverse gezelschappen. Het grote publiek kent haar van rollen in tv-series als De Brug, Pleidooi, Oud geld, Vuurzee en De Daltons. In de film Majesteit vertolkte ze de rol van koningin Beatrix. Naast acteren, regisseren en doceren schrijft ze columns en reisverhalen. Uit het Zuiden is haar debuut als prozaschrijfster.

Zondag 29 september

Boekhandel Dominicanen

Aanvang 16.00 uur

Interviewer is Evelijn de Jong. Aansluitend aan het interview zal Carina Crutzen haar boek signeren.