Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Mantelzorg Award 2019: wie steunt de werkende mantelzorger?
donderdag 03 oktober 08:30

Steunpunt Mantelzorg Zuid en de gemeente Maastricht reiken dit jaar voor het eerst de Mantelzorg Award uit. Dit jaar is het thema ‘mantelzorg en werk’.

Met deze award vragen we aandacht voor de combinatie van mantelzorg en werk en zetten mensen die mantelzorgers hierbij ondersteunen in het zonnetje.

Nomineren

We roepen mantelzorgers op een kandidaat te nomineren, die hen goed steunt bij het uitvoeren van de mantelzorgtaak in combinatie met werk. Denk aan een directe collega, personeelsadviseur of leidinggevende. Nomineren kan via https://maastricht.mantelzorgawards.nl/ .

Uitreiking

De award wordt uitgereikt tijdens het minisymposium Mantelzorg en werk, op woensdag 13 november in het Stadhuis.

Wie is er voor de Mantelzorger?

“Je zult naast je baan ook nog maar de zware taak van mantelzorger op je moeten nemen. Ik vind het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen, maar dat kunnen de gemeente en Steunpunt Mantelzorg Zuid niet alleen”, aldus wethouder Mara De Graaf. “Met de Mantelzorg Award 2019 zetten we daarom de ondersteuners van werkende mantelzorgers in het zonnetje. Zo hopen we anderen weer te inspireren.”

Wie verdient deze pluim?

“Mantelzorger zijn is meestal geen vrijwillige keuze. Het overkomt je en dan kun je alle steun gebruiken die er maar te krijgen is. Wij als Steunpunt Mantelzorg Zuid doen er alles aan om mantelzorgers te ondersteunen,” aldus Gertie de Veen, directeur Steunpunt Mantelzorg Zuid. “We begeleiden bedrijven en instellingen naar mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. In Maastricht zijn er 2 bedrijven die de 'Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever' hebben gekregen. Door het uitreiken van de Mantelzorg Award proberen we meer aandacht te krijgen voor de combinatie van mantelzorg en werk. Beste werkende mantelzorger, nomineer dus vooral diegene die jou goed heeft geholpen om jouw taken te combineren!”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 19 oktober 11:40 Zwaar bewolkt Maastricht 13.5 °C ZZW 4 Min: 9 Max: 14
Evenementen