Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht bij aantrekkelijkste steden voor kledingreparaties
donderdag 03 oktober 14:30

Wie kleding wilt laten maken in Maastricht hoeft daarvoor niet ver te zoeken naar een kledingmaker.

Dit blijkt uit onderzoek van online warenhuis Beslist.nl naar aanleiding van de Sire campagne ‘Waardeer het, repareer het’, waarmee Nederlanders worden opgeroepen om kapotte spullen en kleding vaker te (laten) repareren. Van alle grote steden in Nederland kennen enkel Arnhem, Amsterdam en Leeuwarden meer kledingmakers.

Per 100.000 inwoners heeft Maastricht met 8,2 kledingmakers een groot aantal kledingmakers binnen de stadsgrenzen. Hiermee staat Maastricht dus op de vierde plaats, nipt onder Leeuwarden (8,3 kledingmakers). In Amsterdam (9,6) en Arnhem (13,3) zijn gemiddeld de meeste kledingmakers.

Limburg als provincie doet het iets minder goed beter. Met 6,4 kledingmakers per 100.000 inwoners staat Limburg op de zesde plaats in de ranglijst van provincies. De provincie Noord-Holland kent de meeste kledingmakers (7,7), Drenthe is hekkensluiter met 4,3 kledingmakers.

Een overzicht met de dekking van kledingmakers in Nederland is te vinden op deze infographic

Nederlander laat kleding steeds vaker maken

Mede dankzij de veelbekeken documentaires over de negatieve impact van kledingproductie op het milieu, zoals The True Cost en Blue River, neemt het bewustzijn over de duurzaamheid van kleding en jeans toe. Vergeleken met 10 jaar geleden kiezen Nederlanders er dan ook veel vaker voor om kapotte en beschadigde kleding te laten repareren. Het gaat hier om een groeit van maar liefst 250%.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kledingreparatie

Het weer in Limburg
zaterdag 19 oktober 11:39 Zwaar bewolkt Maastricht 13.5 °C ZZW 4 Min: 9 Max: 14
Evenementen