Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Conny Janssen wint Gouden Zwaan, Zwanen voor The Way You Sound Tonight en danser Redouan Ait Chitt
maandag 07 oktober 13:00

Tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala van Festival de Nederlandse Dansdagen 2019 in Theater aan het Vrijthof te Maastricht werden afgelopen vrijdag de VSCD Dansprijzen, de Zwanen, uitgereikt.

Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, ontving van Minister van Engelshoven de Gouden Zwaan voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’ is toegekend aan The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker. Danser Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor zijn rol in REDO van Shailesh Bahoran/ Illusionary Rockaz Company. Traditiegetrouw zijn de dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) een belangrijk onderdeel van Festival de Nederlandse Dansdagen.

Cecilia Moisio en Connor Schumacher winnaars Prijzen Nederlandse Dansdagen 2019

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019 ging naar choreograaf, theatermaker en performer Cecilia Moisio. Choreograaf Connor Schumacher is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. Aan de stimuleringsprijzen is een geldbedrag van respectievelijk € 10.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat in 2020 tijdens het festival in première gaat.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Theater aan het Vrijthof

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 21:39 Zwaar bewolkt Maastricht 15.8 °C NW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen