Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Alcoholvrij bier wint flink aan populariteit in Limburg
dinsdag 08 oktober 14:30

Nederland drinkt steeds vaker alcoholvrij bier. Zo kiest 46,6% van de Nederlanders vaker voor een alcoholvrije variant van bier ten opzichte van drie jaar geleden.

Zo blijkt uit het Bobtoberfest-onderzoek van Feestkleding365.nl, naar aanleiding van 30 jaar alcoholvrij bier op het Duitse Oktoberfest dat nu in volle gang is. In Limburg is een vergelijkbare stijging te zien; 44,8% van de Limburgers drinkt meer alcoholvrij bier dan drie jaar terug.

Limburgers omarmen alcoholvrij bier, net als vrouwen

Naast dat 44,8% van de Limburgers vaker alcoholvrij bier drinkt, blijkt ook dat er een grote groep is die net zo veel alcoholvrij bier drinkt als drie jaar terug (34,9%). Slechts 20,3% van de Limburgers drinkt minder alcoholvrij bier (of drinkt het helemaal niet meer) als voorheen.

De grootste groei qua populariteit van alcoholvrij bier is zichtbaar onder vrouwen. Liefst 49% van de Nederlandse vrouwen drinkt vaker alcoholvrij bier in vergelijking met drie jaar geleden. Ook bij mannen is een flinke stijging te zien, maar ligt het percentage met 43,3% wel iets lager.

Hertog Jan populairste bier in Limburg

Ook werden Nederlanders gevraagd naar hun favoriete reguliere biermerk. Uit het onderzoek blijkt dat Limburgers het vaakst Hertog Jan noemen als favoriete merk (29,8%). Ook flesjes of blikjes van Jupiler (21,6%) en Brand (14,2%) zijn veel in de Limburgse koelkasten terug te vinden.

Meer informatie over het onderzoek is in te zien via: https://www.feestkleding365.nl/bobtoberfest

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 07:14 Zwaar bewolkt Maastricht 4.2 °C W 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen