Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Les Corps Éloquents brengt barokdans naar Maastricht
dinsdag 08 oktober 10:30

Een danser, een blokfluitist en een grootheid uit de barok: met die ingrediënten komt Les Corps Éloquents vrijdag 11 oktober naar Maastricht.

De Franse danser en choreograaf Hubert Hazebroucq danst in de gedaante van Arlecchino (Harlekijn) op Telemanns solofantasieën, gespeeld door blokfluitist Julien Martin, in Theater aan het Vrijthof.

Hubert Hazebroucq liet het plan van deze barokdansvoorstelling tien jaar in zijn hoofd gisten. ‘De humor en originaliteit van de muziek brachten me bij het karakter van Arlecchino, een fascinerend figuur,’ vertelt Hazebroucq. Als Arlecchino verbeeldt hij in dans de verschillende karakters van Telemanns twaalf solofantasieën.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Les Corps Eloquents

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 19:08 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 35.7 °C N 1 Min: 18 Max: 34
Evenementen