Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Come Across in het Sphinxkwartier
woensdag 09 oktober 12:30

Come Across is een samenwerking voor door en met iedereen die internationaal en cultureel georiënteerd is.

De gemeente Maastricht, Expat Centre Maastricht Region, Kaleido en Meet Maastricht hebben de handen ineengeslagen om op een vernieuwende manier inwoners van de stad Maastricht met divers cultureel aanbod kennis te laten maken. Dit doen ze met het evenement Come Across, dat op zaterdag 12 oktober plaatsvindt in het Sphinxkwartier. Een event voor iedereen; local en
international! De voertaal is Engels.

De gemeente Maastricht wil graag de huidige initiatieven van vrijwilligers, professionals, studenten, internationals en locals die er zijn om het culturele aanbod in Maastricht onder de aandacht brengen en om deze meer te verbinden en te promoten. Het evenement Come Across is een eerste initiatief om dit te doen.

Over Come Across

Come Across start om 14.30 uur met een “treasure hunt”, een interactief spel om mensen het Spinxkwartier te laten beleven en ontdekken. Deelnemers worden in teams van max. 10 personen verdeeld en moeten hun weg zien te vinden door vragen te beantwoorden en raadsels op te lossen.

Petrus Regout “himself” zal aan het einde van de middag een mooie prijs uitreiken aan het winnende team. Deelnemers maken op deze wijze kennis met het enorme culturele aanbod in Maastricht, maar ook met elkaar.

Op het “evenemententerrein”, in en om het Student Hotel, zijn de hele middag en avond liveoptredens, food trucks, games en stands van culturele instellingen. Tickets zijn verkrijgbaar via Facebook  https://www.facebook.com/events/2361124117479852/  en kosten €9,00 voor volwassenen, €6,00 voor studenten en gratis voor kinderen t/m 11 jaar (incl. de treasure hunt, goodiebag met kortingsvouchers en een consumptiemunt ter waarde van max. €4,00 te besteden in een van de foodtrucks op het evenemententerrein).

Over de initiatiefnemers:

Meet Maastricht is een stichting gerund door vrijwilligers die, samen met culturele instellingen, rondleidingen door de stad organiseert. Daarnaast organiseert de stichting workshops en ontwikkelt ze games die mensen interactief en op een vernieuwende manier kennis laten maken met de stad. Meet Maastricht richt zich op een brede groep internationals.

Kaleido is een stichting in oprichting gerund door enkele professionals en veel vrijwilligers (meest studenten). Zij organiseren en ontwikkelen activiteiten voor en door (internationale) studenten zoals comedy nights, muziekavonden en game nights. Kaleido werkt momenteel samen met de Muziekgieterij.

Let’s Catch Up is een sociaal initiatief aangejaagd door het Expat Centre Maastricht Region en diverse culturele instellingen (Theater aan het Vrijthof, Lumière Cinema, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum, Kumulus en Bonnefantenmuseum) en trekkers uit de internationale gemeenschap. Zij organiseren diverse sociale en culturele events gedurende het jaar.

Studentenstad is een programma van de gemeente Maastricht, Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool gericht op het verbeteren en ondersteunen van informatie en communicatie voor en over studenten, een bloeiend studentenleven, integratie en leefbaarheid in de buurten, carrièreperspectieven van starters, etc. In het onderdeel bloeiend studentenleven is de samenwerking met Kaleido en het een ander studentenstad project MyMaastricht.nl evident.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, vanuit het uitvoeringsprogramma cultuur 2018.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Student Hotel

Come Across

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:49 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen