Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Het Verborgen Verleden in Maastricht
donderdag 10 oktober 12:30

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

De voorouders die zij in hun stamboom tegenkomen, hebben allemaal een eigen verhaal dat ook iets vertelt over de persoonlijkheid van de hoofdpersonen zelf. Die verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw-ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

Dit seizoen ontrafelt presentator en acteur Waldemar Torenstra de verborgen geschiedenis van bijzondere plekken in Nederland. In elke aflevering staat één plek centraal. Voor de aflevering over het Vrijthof bezocht hij ook de kluizen van Centre Céramique. Wim Dijkman, archeoloog en conservator van Centre Céramique, vertelt over onder andere de waarschijnlijke doodsoorzaak van een van de overledenen, maar ook over de mooie sieraden en zwaarden die in de graven lagen.

Het Verborgen Verleden in Maastricht wordt 11 oktober 2019 uitgezonden bij NPO2.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Verborgen Verleden

Het weer in Limburg
dinsdag 19 november 07:07 Zwaar bewolkt Maastricht 3.7 °C ZW 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen