Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichtse familie Smeulders krijgen duurzame Make Over in SBS6 tv-programma Green Make Over
donderdag 17 oktober 10:30

De woning en de tuin van de familie Smeulders in Maastricht krijgen op zaterdag 19 oktober in één dag een duurzame make over.

Hier wordt op TV verslag van gedaan op 19 oktober om 16.25 uur in het SBS6 programma Green Make Over. Programmamaker en zelfverklaard klimaatprutser Gwen Jansen en haar Green Make Over expertteam gaan Bregje en Mark Smeulders en hun 3 kinderen voorzien van energiebesparende no-nonsense tips. Via diverse ‘groene’ tools worden het huis en de tuin op één dag een stuk comfortabeler, milieuvriendelijker en energiezuiniger gemaakt.

Met de ‘groene’ tips en tools van de Green Make Over experts kan de kijker thuis ook direct actie ondernemen om energie te besparen en het eigen wooncomfort te verhogen.

Energiebesparende tips & gadgets voor Maastrichtenaren

Speciaal voor de inwoners van Maastricht gaat op de opnamedag op zaterdag 19 oktober de groene loper uit op het sportterrein Jekerdal op de strook langs het Bieslandgebouw. Daar wordt op die dag het mobiele Green Make Over Inspiratiehuis neergezet. Maastrichtenaren kunnen daar kennis maken met allerhande groene tips en tools om zelf ook aan de slag te gaan met een eigen duurzame make over thuis. Diverse energiebesparende gadgets worden hierbij weggegeven. Om 10.30 uur wordt dit Inspiratiehuis geopend in het bijzijn van de familie Smeulders, alle Green Make Over experts en de voltallige crew en cast. Maastrichtenaren kunnen hier vanaf dat moment tot 17.00 uur terecht voor gratis ‘groene’ tips en tools.

Bregje en Mark Smeulders

De familie Smeulders is twee maanden geleden vanuit de Randstad vertrokken en wonen nu in Maastricht, in een relatief oud, vrijstaand huis. Hoewel ze nu al niet meer weg willen uit Maastricht maken ze zich wel zorgen over de komende winter. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of ze het koud krijgen in het huis en wat een koude winter betekent voor hun energierekening. Ze hebben bij de aanschaf namelijk niet gelet op het energielabel van de woning en hebben er zo bijvoorbeeld geen idee van in hoeverre het huis voldoende geïsoleerd is. Het Green Make Over team neemt 1 dag lang het huis over van de familie en gaat een uitgebreide scan verrichten en komt met diverse tips en tools om het pand winterklaar te maken.

Green Make Over in één dag

Het nieuwe 12-delige woon- en lifestyleprogramma Green Make Over is voor alle mensen die hun eigen leefomgeving best wel willen verbeteren om klimaatverandering tegen te gaan, zelf ook geld willen besparen en een comfortabelere woning willen krijgen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Gwen Jansen helpt met haar experts op het gebied van bijvoorbeeld hergebruik (De Lokatie, isolatie (TonZon), energie (Eneco), tuininrichting (Engberts Hoveniers & Intratuin), verlichting (Xtra Warm Led) huishoudens in het hele land met praktische manieren om op 1 dag thuis geld te besparen op energie- & waterverbruik maar ook om tegelijkertijd comfortabeler te kunnen wonen.

Klimaatprutser

Gwen Jansen is zelf ook nog hard op zoek naar meer helderheid over hoe ze milieubewuster kan leven. “Ik noem mezelf een klimaatprutser. Ik behoor tot de grote groep van 32% van de Nederlandse bevolking die houdt van een leven met lekker eten en drinken en het nodige comfort. Ik ben zeker wel bereid om groener te leven maar ja, wat kan ik zelf en heeft mijn gepruts thuis überhaupt zin? Ik leer zelf heel veel van de Green Make Over-experts en ik kan niet wachten om ook mijn eigen huis verder aan te pakken. Want inmiddels heb ik zelf gemerkt dat hoe klein de aanpassingen ook lijken, de winst voor de portemonnee groot kan zijn.”

Duurzame quick wins voor beginners

Volgens onderzoeksbureau Motivaction is een groot deel van de Nederlanders in verwarring als het gaat om duurzaamheid. Het merendeel van de Nederlanders vindt het onderwerp belangrijk en een derde wil thuis wel aan de slag met duurzaamheid, maar dan moet het wel ook een positieve impact hebben op de portemonnee. Dat is precies waar Green Make Over mee helpt: quick wins voor het klimaat, wooncomfort én de portemonnee en ook nog eens gebracht met de nodige humor.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

SBS6

Green Make over

Duurzaamheid

Het weer in Limburg
vrijdag 29 mei 00:36 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.4 °C NO 4 Min: 7 Max: 21
Evenementen