Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Once Upon A Town een Stadsfestival als ode aan Maastricht
vrijdag 18 oktober 08:30

Once Upon A Town ( 19 & 20 oktober ) is een stadsfestival met verhalen over (on)bekende creatieve makers en lokale legendes van de mens. Het festival is een ode aan Maastricht, haar inwoners en de eeuwenoude traditie om verhalen (door) te vertellen.

Over migratie

Het thema van dit jaar is Migratie. De beweging van mensen van de ene plek naar de andere. Tijdelijk en permanent. Van Daalhof naar Wittevrouwenveld en van Syrië naar Sint Pieter.

Dit brede thema wordt belicht vanuit oorzaken zoals politiek, oorlog, klimaatverandering, maar ook vanuit de gevolgen op geschiedenis, de impact op de beleving van de stad, migratie van dieren en planten en de verhalen van migranten die voor Maastricht hebben gekozen.

Met 3 routes en nog veel meer highlights

Once Upon A Town beweegt de bezoeker aan de hand van 3 routes (Migratie, de Stad & Kunst en de Mens) door de stad en haar wijken. Je krijgt een uniek kijkje in de wereld van kunst, architectuur & design en je maakt kennis met de verhalen en de mensen die ze (door)vertellen. De routes zijn gevuld met workshops, lezingen, lokale documentaires, presentaties, screenings, (geur-en luister) rondleidingen, optredens, open ateliers & buurthuizen en etentjes op (on)bekende locaties. Uiteraard ben je vrij om je eigen route samen te stellen. Wil je niks missen? Volg ze dan gewoon allemaal!

Benieuwd naar het hele programma?

Ga naar http://www.onceuponatown.nl voor uitgebreide informatie, volledig programma, routes en meer.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bureau Europa

Once Upon A Town

Het weer in Limburg
vrijdag 29 mei 00:32 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.4 °C NO 4 Min: 7 Max: 21
Evenementen