Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Stemtent D66 - ‘Tijdens Oud en Nieuw alleen gemeentelijk vuurwerkevenement’
woensdag 30 oktober 14:30

De Stemtent van D66 Maastricht staat zaterdag 2 november op Plein 1992 met de stelling: ‘Tijdens Oud en Nieuw alleen gemeentelijk vuurwerkevenement’.

Richting het eind van het jaar wordt de discussie rondom het door particulieren afsteken van vuurwerk weer actueel. Een grote groep mensen pleit voor een totaalverbod op particulier vuurwerk. Zij wijzen daarbij onder meer op de toenemende overlast voor mens en dier, de schade voor het milieu en het grote aantal letselslachtoffers. Voorstanders wijzen op de traditie en geven aan dat er best eenmaal per jaar ‘geknald mag worden’.

Als alternatief voor particulier vuurwerk zou de gemeente één centraal professioneel vuurwerkevenement kunnen organiseren. Bent u het eens met een verbod op particulier vuurwerk en een alternatief gemeentelijk vuurwerkevenement? D66 hoort het graag van u.

Het is ditmaal mogelijk om met mensen van D66 in gesprek te gaan tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Stemtent op Plein 1992. Mocht u niet langs kunnen komen, maar toch willen reageren, dan kan dat via de poll op de Facebookpagina van D66 Maastricht.

.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

Vuurwerkoverlast

Het weer in Limburg
dinsdag 02 juni 22:37 Zwaar bewolkt Maastricht 20.7 °C NNW 3 Min: 12 Max: 27
Evenementen