Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Coen Sligting: Vincent’s four sketchbooks and more
maandag 04 november 12:30

Uitgever Coen Sligting heeft met de uitgave van Vincent’s four sketchbooks and more een heel bijzonder project verwezenlijkt. Woensdag 6 november om 20.00 uur vertelt hij bij Boekhandel Dominicanen bevlogen over de totstandkoming van het unieke Vincent van Gogh meubel.

 

Vincent van Gogh maakte tussen pakweg 1878 en 1890 achthonderd schilderijen en meer dan duizend tekeningen en hij liet vier schetsboeken na, vol krabbeltjes met potlood of houtskool. Deze vier boekjes op zakformaat liggen opgesloten in de bunker van het Amsterdamse museum , ze zijn te kwetsbaar om aan het publiek te laten zien.

Ontwerpbureau Typography Interiority & Other serious matters kreeg het verzoek van het museum om deze schetsboeken perfect na te maken in een speciale verpakking. Dit heeft geleid tot een tweejarig project waarbij het grafische ambacht in Nederland zich perfect liet combineren met de allerlaatste technologieën. Het resultaat is een facsimile-uitgave die niet meer van echt is te onderscheiden. Met geitenperkament omslag, op speciaal ontworpen papier en speciaal ontwikkeld bindmateriaal zodat het lijkt of de boekjes zo uit de broekzak van van Gogh komen.

De schetsboekjes liggen in een speciale kubus van walnotenhout, samen met enkele losse (facsimile)schetsen en tekenmateriaal van van Gogh en een boek waarin alles staat over de schetsboeken zelf. Dichter bij van Gogh kun je niet komen.  

Vincent’s four sketchbooks and more

De vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief, die in de periode 1884-1890 gebruikt zijn, uitgegeven als facsimile’s in een gelimiteerde museum editie.

Gelimiteerde oplage 1-1000 wereldwijd . Geleverd in een kubus van walnotenhout, elk in een aparte met vilt beklede lade, die aan vier zijden tegelijk geopend kan worden. Op de kubus ligt een speciale uitgave over het werk en de periode waarin deze schetsboeken gemaakt zijn.

Prijs € 5950,00

Woensdag 6 november

Inloop vanaf 19.30 uur. De lezing is gratis toegankelijk, aanmelden wordt op prijs gesteld: promotie@boekhandeldominicanen.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vincent van Gogh

Het weer in Limburg
dinsdag 19 november 07:04 Zwaar bewolkt Maastricht 3.7 °C ZW 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen