Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent: ‘Meerderheid voorstander van enkel een gemeentelijk vuurwerkevenement tijdens Oud en Nieuw’
dinsdag 05 november 10:30

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een grote meerderheid van de Maastrichtenaren voor het stoppen met particulier vuurwerk en het in plaats daarvan organiseren van een gemeentelijk vuurwerkevenement.

Op de stelling ‘Tijdens Oud en Nieuw alleen gemeentelijk vuurwerkevenement’, antwoordde 90% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 50 deelnemers stemden 45 personen ‘eens’ en 5 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het goed zou zijn als er gestopt zou worden met particulier vuurwerk. Dit zou beter zijn voor de veiligheid, het milieu en de rust voor mens en dier. Sommige voorstanders zagen zelfs liever helemaal geen vuurwerk meer, dus ook niet in de vorm van een gemeentelijk evenement.

Tegenstemmers waren van mening dat het afsteken van particulier vuurwerk er gewoon bij hoort tijdens Oud en Nieuw.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

vuurwerk

Het weer in Limburg
dinsdag 18 februari 20:03 Zwaar bewolkt Maastricht 6.1 °C ZW 4 Min: 5 Max: 9
Evenementen