Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Jumping Indoor Maastricht belooft prachtige sport
dinsdag 05 november 12:30

Het MECC Maastricht staat van 8 t/m 10 november weer helemaal in het teken van de paardensport tijdens Jumping Indoor Maastricht. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Het deelnemersveld voor Jumping Indoor Maastricht (8-10 november) is compleet. In totaal hebben zich 43 internationale ruiters uit 11 landen aangemeld met 124 paarden. De namen die op de lijst prijken beloven drie dagen met prachtige en spannende sport in het MECC.

België komt met een flinke afvaardiging, acht ruiters reizen af naar Maastricht, waaronder de winnaar van de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht van 2017, Olivier Philippaerts. De Belgen presteren altijd goed bij JIM, de tweelingbroer van Olivier, Nicola, won de Longines Trophy in 2016. Maar ook Jérôme Guery, winnaar van team goud bij het EK in Rotterdam dit jaar en team zilver bij de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona, zal een gooi doen naar een overwinning. Verder komen voor België Pieter Clemens, Dominique Hendrickx, Gudrun Patteet, Thibault Philippaerts, Cindy Van Der Straten en Frederic Vernaet aan de start.

De winnaar van de allereerste editie van JIM (1988), Ludger Beerbaum, heeft bewust voor Jumping Indoor Maastricht gekozen als voorbereiding op het indoor seizoen. “Ik weet dat Maastricht een prachtig evenement is met uitstekende faciliteiten voor paard en ruiter, de ambiance is geweldig, het programma is goed, een grote keuze qua proeven en voor mij ideaal om het indoor seizoen mee te beginnen.” Philipp Weishaupt, stalruiter bij Beerbaum, en het jonge talent Sophie Hinners maken de Duitse ploeg compleet. Voor Ierland komen de twee toppers Shane Breen en Denis Lynch aan de start. De Israëlische Dani G. Waldman is een nieuwe ster aan het firmament, niet alleen vanwege haar prestaties maar ook vanwege haar verschijning. Met een prachtige dos haren uitbundig versierd met veren vliegt zij over de hindernissen. Zij won dit jaar o.a. de LGCT Grote Prijs van Shanghai en Berlijn. De Franse stijlruiter Kevin Staut, de Europees Kampioen van 2009 en winnaar van team goud bij de Olympische Spelen in Rio in 2016, komt voor het eerst naar Maastricht.

Sterke Nederlandse afvaardiging

Nederland komt met de beste ruiters naar Maastricht met o.a. Jeroen Dubbeldam, Kim Emmen, Frank Schuttert, Harrie Smolders, Leopold van Asten en Eric en Maikel van der Vleuten. Allemaal kanshebbers op een overwinning. Het is inmiddels 4 jaar geleden dat een Nederlander de Longines Trophy wist te winnen: Maikel van der Vleuten, die zowel in 2014 als in 2013 won.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

JIM

Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 23:35 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht -4.1 °C N 1 Min: 1 Max: 6
Evenementen