Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Boekpresentatie Nathalie Paulussen: DIES NATALIS
dinsdag 05 november 14:30

Bij Boekhandel Dominicanen vindt op donderdag 7 november om 19.30 uur de presentatie plaats van de debuutroman van Nathalie Paulussen: DIES NATALIS.

Het programma start met een korte introductie, waarna Nathalie je meeneemt naar de wereld van Eros en Psyche, de mythe die ons inzicht geeft in de mysteries van de liefdesrelatie. Aansluitend zal de heer Niek Moust haar interviewen over de totstandkoming van het boek.  

DIES NATALIS een roman over liefde, sterven en opnieuw geboren worden

Vanaf het moment dat Simon en Vero elkaar ontmoeten is niets meer hetzelfde. Ze raken verstrikt in een hartstochtelijke, maar onmogelijke liefdesrelatie. Waar ze in eerste instantie uit alle macht het lot trachten af te wenden, verliezen ze zich uiteindelijk toch in een duizelingwekkende stroom van erotiek en verbondenheid. Vervoering en verraad volgen elkaar op in een cyclische beweging van aantrekken en afstoten. Terwijl Vero meer en meer van zichzelf en haar omgeving vervreemdt, omhult Simon zich steeds vaker met stilte. De afgrond komt onheilspellend naderbij. In deze tragische liefdesroman zoeken de personages ieder op eigen wijze naar de ware betekenis van de liefde. Telkens als de liefde haar bestemming lijkt te vinden, neemt het lot weer een andere wending. Seksualiteit en intimiteit, ontrouw en verraad, realiteit en illusie, lot en bestemming. De grote thema’s van het leven komen één voor één langs en slepen je als lezer mee naar de afgrond.

Nathalie Paulussen (1970) is werkzaam als organisatiecoach en spreker en houdt zich voornamelijk bezig met vragen rondom zingeving en leiderschap. Ze wordt gedreven door een diepe interesse in de manier waarop mensen zich ontwikkeld hebben tot de persoon die ze zijn en hoe ze omgaan met de grote thema’s van het leven. In 2009 leverde zij met een persoonlijk verhaal een bijdrage aan het boek De Bonusmoeder. DIES NATALIS is haar debuutroman.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Dies Natalis

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 08:37 Zwaar bewolkt Maastricht 3.8 °C WZW 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen