Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gebruik de slimme bandenpomp op P+R Maastricht Noord
woensdag 06 november 10:30

Op P+R Maastricht Noord staat sinds 20 september een slimme bandenpomp waarmee je je banden 24 uur per dag gratis op de juiste spanning kunt brengen.

De slimme bandenpomp werd in de afgelopen periode 127 keer gebruikt. Goed voor 761 liter brandstofbesparing en circa 3 ton CO2-besparing. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, zuiniger en stiller.

Naast het plaatsen van een slimme bandenpomp op P+R Maastricht Noord organiseert Zuid-Limburg Bereikbaar samen met de stichting Band op Spanning sinds eind 2018 ook acties waarbij de autobanden van honderden automobilisten bij verschillende werkgevers op spanning worden gebracht. Ook bij P+R Maastricht Noord vonden acties plaats. De slimme bandenpomp is gratis en makkelijk te gebruiken en laat direct zien hoeveel je bespaart. Met deze bandenpomp kan iedere bezoeker en forens die aan de rand van de stad parkeert op P+R Maastricht Noord of er langskomt zelf zorgen voor de juiste bandenspanning.

Hoe werkt de slimme bandenpomp?

Iedereen kan met de slimme bandenpomp makkelijk uit de voeten. Je geeft je kenteken in of voert direct de bandenspanning in op het scherm. Vervolgens kun je aan de slag en zie je meteen je besparing op brandstof en CO2-uitstoot. Ook geeft de pomp aan of er mogelijk sprake is van een lekke band of ventiel. Check zeker elke twee maanden de spanning van je banden.

Locaties slimme bandenpomp

Kijk voor de exacte locatie  van de vaste slimme bandenpomp op P+R Maastricht Noord op de website van Banden op Spanning. Je vindt er ook het actuele aantal gebruikers en de CO2-besparing tot nu toe.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Band op Spanning

Het weer in Limburg
dinsdag 18 februari 20:38 Zwaar bewolkt Maastricht 6.0 °C ZZW 4 Min: 5 Max: 9
Evenementen