Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nederlandse première Spaans top-dansgezelschap in Theater aan het Vrijthof
donderdag 07 november 14:30

Het internationale dansgezelschap Taiat Dansa uit Valencia (Spanje) komt op dinsdag 12 november naar Theater aan het Vrijthof met de Nederlandse première van de voorstelling Man Ray. De dansvoorstelling is een bijzondere hommage aan de originele kunstenaar Man Ray, zelf dansliefhebber en fotograaf. Ze treden slechts twee keer op in Nederland: exclusief in Maastricht en Arnhem.

Man Ray – een voorstelling over de relatie tussen een fotograaf en zijn muzen

In Man Ray draait het om de relatie tussen de fotograaf en zijn muzen. En, in bredere zin, om de manier waarop mannelijke kunstenaars ons beeld van de werkelijkheid dicteren. In de voorstelling neemt Man Ray meerdere gedaantes aan. Al zijn identiteiten weerspiegelen een wereld die door mannen wordt bepaald. De fotograaf maakt de regels. Hij hanteert de camera. Zijn vrouwelijke modellen zijn soms een inspiratiebron, soms niet meer dan objecten. De voorstelling is theatraal, fotografisch, meer bewegingstheater dan ballet.

Taiat Dansa

Meritxell Barberá en Inma García richtten in 2003 hun eigen gezelschap Taiat Dansa op. In hun choreografieën zoeken zij naar een nieuwe, filmische bewegingstaal en verkennen ze de mogelijkheden van het lichaam. Voor hun producties werken zij vanaf het begin samen met de Spaanse muzikant Caldo, die ook verantwoordelijk is voor de muziek in Man Ray.

Roel Voorintholt, artistiek directeur Introdans, over Man Ray

'Man Ray, geboren als Emmanuel Radnitzky (1890-1976), was een joods-Amerikaans dadaïstisch en surrealistisch fotograaf en filmregisseur. De choreografen hebben geprobeerd Man Ray’s surrealistische obsessie met vrouwelijke lichamen en seksualiteit vorm te geven. In het decor zijn de grafische fotowerken van zijn hand terug te vinden. Een aantal jaren geleden bezocht ik een overzichtstentoonstelling van de foto’s en objecten van Man Ray in New York. Hij was een heel eigenzinnige, bijzondere man, wat ik, juist in deze tijd waarin alles zoveel op elkaar lijkt, een verademing vind. De voorstelling is alleen te zien in Arnhem en Maastricht, wat het extra bijzonder maakt!.'


Man Ray | 
Taiat Dansa

12 november 2019

Kaartverkoop Klik Hier

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Taiat Dansa

Het weer in Limburg
dinsdag 18 februari 20:20 Zwaar bewolkt Maastricht 6.3 °C ZZW 4 Min: 5 Max: 9
Evenementen