Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nieuwbouw integraal kindcentrum ZIEZO! van start
donderdag 07 november 08:30

In Maastricht Zuidoost bouwen Stichting kom Leren en MIK Kinderopvang, samen met de gemeente Maastricht, het integraal kindcentrum ZIEZO!

De (onderwijs)visie is uitgewerkt en het ontwerp van Architectenbureau Povše & Timmermans is gereed. Koppen Bouw/Mertens Bouwbedrijf kan met de nieuwbouw van start. Wethouder Bert Jongen gaf daarvoor woensdagmiddag het startsein door het bouwbord te onthullen. De gemeente Maastricht richt zich op integrale huisvesting van basisscholen en kinderopvang op één locatie. Ook in de wijk De Heeg wordt voor 7 miljoen euro geïnvesteerd in zo'n multifunctioneel centrum voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Wethouder Jongen gaf daarvoor op 6 november het startsein in het bijzijn van alle betrokken partners.

De nieuwbouw aan de Borghaag 25 opent in de herfst van 2020 en kan onderdak bieden aan 400 leerlingen van de basisschool (fusie van basisscholen De Kring en De Perroen), peuteropvang, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Kindcentrum ZIEZO! krijgt een duurzaam, eigentijds gebouw en een inspirerende, groene speel- en beweegplek voor alle leeftijden.

Bewegen, zien & zijn

Peter Groos, bestuursvoorzitter Stichting kom Leren: “Onderwijs en kinderopvang hebben vanaf het eerste begin nauw samengewerkt. Het voordeel voor de kinderen is dat zij straks tot en met hun twaalfde op één plek terecht kunnen. Een plek waar het draait om 'bewegen, zien & zijn'. Kinderen kunnen hier het beste uit zichzelf naar boven halen. Ze groeien uit tot wereldburgers die goed zijn voorbereid op hun deelname aan de maatschappij van vandaag én morgen."

Doorgaande leerlijn van 0 tot en met 12 jaar

Brigitte Siezenis, regiodirecteur MIK Kinderopvang, is trots dat MIK meebouwde aan dit toekomstgericht en toekomstbestendig concept. "Onze VVE-groep (Voor- en Vroegschoolse Educatie) van peuteropvang de Wiekjes en buitenschoolse opvang Nielson verhuizen volgend jaar naar dit nieuwe kindcentrum. Aanvullend starten we met een nieuwe groep voor 0-4 jarigen. Daardoor kunnen we, samen met de basisschool, werken aan een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar."

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stichting kom Leren

MIK Kinderopvang

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 09:21 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 4.1 °C WZW 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen