Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
The Analogues nemen afscheid van publiek met extra concert in Maastricht
donderdag 07 november 10:30

Het zit er op. Ze hadden liever gezien dat The Beatles nog een paar andere platen hadden gemaakt, maar met de komende Abbey Road shows zit de missie van The Analogues - het live spelen van alle albums die door The Beatles zélf nooit gespeeld zijn - er op.

Daarom neemt de band een welverdiende pauze. Maar vóór het zover is, kiezen The Analogues ervoor om naast hun afscheidsconcert in de Ziggo Dome (Hello Goodbye) een extra concert van Let it Be: ABBEY ROAD te geven in Maastricht. Maandag 13 april 2020 is de band nog één keer te zien in Theater aan het Vrijthof.

Extra concerten in uitverkochte afsluitende tournee

De belangstelling voor het afsluitende concert van The Analogues is zo groot, dat de tour, met meer dan 40 concerten in het hele land, in een mum van tijd uitverkocht was. Voor een handjevol theaters in Nederland maakt de Beatles-tributeband nu een uitzondering en geven ze een extra concert. Daarmee mag Theater aan het Vrijthof zich een van de gelukkigen prijzen, want op maandag 13 april geven The Analogues een extra concert van Let it Be: ABBEY ROAD in Maastricht. Hiermee krijgt het Maastrichtse publiek nog één, voorlopig laatste kans, om The Analogues live te zien.

Alle studio-albums van The Beatles integraal uitgevoerd

De Nederlandse tributeband The Analogues werd in 2014 opgericht. De band stelde zichzelf ten doel alle ‘studio-albums’ van The Beatles integraal te vertolken. Met studio-albums bedoelen zij de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze albums zijn dus nooit live door de Engelse band ten gehore gebracht. In 2015/2016 toerde de band langs theaters en poppodia met Magical Mystery Tour, in 2016/2017 met Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band en in 2017/2018 met The White Album. Dit seizoen wordt het gestelde doel behaald wanneer met Abbey Road het laatste volwaardige album van The Beatles integraal uitgevoerd wordt.

Laatste studio-album Abbey Road aangevuld met hoogtepunten van Let it Be

De rechtgeaarde Beatles-kenner weet dat het album Let It Be als laatste verscheen, maar dat de opnames voor Abbey Road de laatste studio-samenwerking waren voordat de band uit elkaar viel. Eigenlijk is Abbey Road dus het laatste album. Dat The Beatles nog één keer zo'n absoluut meesterwerk konden produceren, was mede de verdienste van de teruggekeerde (producer) George Martin en (technicus) Geoff Emerick. Maar ook op Let It Be staan een aantal fantastische nummers, die het zonder meer verdienen om meegenomen te worden in deze show. Let It Be: ABBEY ROAD dus; een integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van Let it Be.

Muzikale hulptroepen en vintage-instrumenten maken voorstelling ‘beangstigend goed’

Hoewel The Beatles deze albums zelf dus nooit live speelden, willen The Analogues wel recht doen aan de Engelse band. Het zo realistisch mogelijk vertolken van de ‘moderne klassieke muziek’ van The Beatles vergt flink wat hulptroepen (in de vorm van strijkers en blazers) en een unieke verzameling bijzondere vintage-instrumenten (het ‘reizende Beatles-Museum’). Het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details maken de concerten van The Analogues ‘beangstigend goed’ (Volkskrant★★★★).

Voor tickets zie: https://www.theateraanhetvrijthof.nl/ticket?event=9283

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

The Beatles

The Analogues

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 08:00 Zwaar bewolkt Maastricht 4.1 °C W 2 Min: 5 Max: 9
Evenementen