Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Provincie Limburg neemt komende jaren groene stroom af van Vattenfall
maandag 11 november 08:30

Energiebedrijf Vattenfall gaat de komende vijf jaar groene stroom leveren aan acht provincies, waaronder Limburg. Vanaf 2023 moet alle geleverde energie van nieuwe Nederlandse opwekinstallaties komen.

Decentralisering van energie-inkoop

Elektriciteit van provincies wordt nu nog centraal ingekocht door de Rijksoverheid, maar door een wijziging in de Aanbestedingswet zijn de provincies daar vanaf volgend jaar zelf verantwoordelijk voor. De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg hebben daarom de handen ineengeslagen. Voor de periode 2020-2024 kopen ze groene stroom van Vattenfall.

Duurzamer en groener Limburg 

Ook Limburg krijgt, net als alle andere afnemende provincies, groene energie geleverd die in Nederland wordt geproduceerd. Om nieuwe hernieuwbare energie initiatieven te stimuleren, is afgesproken dat - vanaf 1 januari 2023 - alle aan de provincie geleverde energie afkomstig moet zijn van opwekinstallaties die na 1 januari 2020 in gebruik zijn genomen.
.
 

Duurzame toekomst ambitie

Vattenfall investeert flink in hernieuwbare energieprojecten in Nederland. Het meest in het oog springt windpark Hollandse Kust Zuid, dat in 2023 in gebruik wordt genomen en dat een van de grootste offshore windparken ter wereld wordt. Daarnaast ontwikkelt het Zweedse energiebedrijf meerdere windparken op land, grond- en dakgebonden zonneprojecten en onderzoekt ze onder andere de mogelijkheden van waterstof en batterijen.

.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Energie

Vattenfall

Het weer in Limburg
vrijdag 13 december 00:43 Zwaar bewolkt Maastricht 4.9 °C Z 5 Min: 2 Max: 5
Evenementen