Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Is Maastricht vuurwerkmoe?
maandag 11 november 10:30

De gemeenteraad hoort graag jouw mening! Vind jij dat vuurwerk onmisbaar is? Of juist dat vuurwerk verboden zou moeten worden? Op 19 november gaat de gemeenteraad daarover graag met jou in gesprek. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom om je mening te geven over deze en andere stellingen over vuurwerk.

Na een korte presentatie van de huidige regelingen wordt aan de hand van een aantal stellingen met elkaar in gesprek gegaan. Stellingen: I. Vuurwerk is onmisbaar  II. Vuurwerk is niet voor iedereen ‘feest’ III. In Maastricht mag alleen nog vuurwerk worden afgestoken op daartoe aangewezen plaatsen IV. We zijn te ver doorgeschoten met allerlei verboden; een vuurwerkverbod is niet nodig Wie neemt uiteindelijk het besluit? 

Om te kunnen komen tot een breed gedragen visie m.b.t. toekomst van vuurwerk en vuurwerkgebruik in Maastricht is het belangrijk om een brede dialoog  met verschillende groepen aan te gaan die een verschillende beleving hebben met vuurwerk. Zij krijgen de gelegenheid te geven om hun standpunt naar voren te brengen en mee te denken hoe op een toekomstbestendige manier vuurwerk een plaats kan krijgen in Maatricht. Deze standpunten kunnen dienen als basis om tot een voldragen visie m.b.t. toekomst van vuurwerk en vuurwerkgebruik te kunnen komen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

vuurwerk

Het weer in Limburg
woensdag 03 juni 00:03 Zwaar bewolkt Maastricht 18.2 °C WNW 1 Min: 13 Max: 21
Evenementen