Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Live tournee brengt FISH naar de Muziekgieterij
donderdag 14 november 12:30

In 2020 viert de Schotse progrocklegende Fish drie decennia muziek met de lancering van zijn laatste studioalbum “Weltschmerz” in mei, voordat hij in het najaar aan een uitgebreide Europese tournee begint.

FISH bracht zijn debuutalbum “Vigil in a Wilderness of Mirrors” uit in 1990 – twee jaar na zijn vertrek bij Marillion, de band die hij het voortouw had genomen bij het enorme succes (wereldhit “Kayleigh”). En wat een debuut!

De release, die de top 10 van Europa’s album charts bereikte, gaf het FISH de aftrap voor een lange en succesvolle solocarrière. De 10 albums die volgden, waren in dezelfde vorm, die het publiek altijd in beroering zou brengen en polariseren.

FISH is altijd een van de bekendste figuren in de progressieve rock geweest. De charismatische Schot is er bedreven in om zijn publiek in de palm van zijn hand te houden. Misschien omdat FISH altijd trouw is gebleven aan zichzelf, nooit zijn principes heeft verraden of heeft toegegeven aan beperkingen. Zijn muziek staat voor authenticiteit, kwaliteit en creativiteit die de mainstream ver achter zich laat.

In mei 2020 komt “Weltschmerz” uit, het laatste en laatste studioalbum van FISH. “Weltschmerz” wordt het laatste hoofdstuk in zijn lange muzikale carrière. Zijn live tournee zal ook de cirkel sluiten; FISH zal zowel zijn debuutalbum “Viril in a Wilderness of Mirrors”, als zijn laatste album uitvoeren. Een opvallende mijlpaal in een krachtige, gepassioneerde carrière, en een passend eerbetoon aan zijn fans – de Fishheads – die hem sinds het begin van de jaren tachtig trouw zijn gebleven.

Voor tickets ga je naar: https://muziekgieterij.nl/event/fish/

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

FISH

Het weer in Limburg
vrijdag 13 december 01:09 Zwaar bewolkt Maastricht 4.9 °C Z 5 Min: 2 Max: 5
Evenementen