Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht eert mantelzorgers en hun ondersteuners
donderdag 14 november 14:30

Omdat het afgelopen zondag de landelijke Dag van de Mantelzorg was en om  mantelzorg en mantelzorgers onder de aandacht te brengen heeft de afgelopen dagen daarom een aantal activiteiten plaatsgevonden, waaronder woensdag het mini-symposium ‘Mantelzorg en Werk’. Tijdens dit symposium werd de eerste Maastrichtse Mantelzorg Award uitgereikt. 

Mantelzorg Award 

Op woensdag 13 november werd de eerste Maastrichtse Mantelzorg Award uitgereikt. Deze award is bedoeld om ondersteuning van mantelzorgers onder de aandacht te brengen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Werk en Mantelzorg’, omdat mantelzorgers vaak worstelen met de combinatie van hun werk en hun mantelzorgtaken. Tijdens het mini-symposium ‘Werk en Mantelzorg’ in het stadhuis kreeg HLB Van Daal adviseurs en accountants uit handen van directeur Gertie de Veen van Steunpunt Mantelzorg Zuid de eerste Maastrichtse Mantelzorg Award uitgereikt. Het bedrijf werd door medewerker Monique Thomisse genomineerd voor deze award. Daarmee spreekt Monique haar dank uit aan haar werkgever voor de hulp en ruimte die ze krijgt van haar werkgever om haar mantelzorgtaken te kunnen uitvoeren. 

Mantelzorgvriendelijke organisaties 

Tijdens het mini-symposium was aandacht voor andere goede voorbeelden. Zorgorganisatie Envida ontving van de Stichting Werk & Mantelzorg de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke organisatie’. Dit betekend dat Envida een aantal vastgelegde stappen heeft doorlopen om een mantelzorgvriendelijk werkklimaat te bewerkstelligen. Daarnaast maakte wethouder Mara de Graaf (onder andere Wmo en Welzijn) bekend dat de gemeente Maastricht ook stappen gaat zetten om volgend jaar ook officieel erkend te worden als Mantelzorgvriendelijke organisatie. 

Bloemetjesactie 

Afgelopen weekend kregen Maastrichtse mantelzorgers en bloemetje thuisgebracht, als dank voor hun inzet. Zij werden hiervoor aangemeld door hun omgeving. Enkelen van hen werden verrast door een bezoek van de burgemeester of één van de wethouders. In totaal ontvingen 296 Maastrichtse mantelzorgers een bloemetje.

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mantelzorger

Envida

Het weer in Limburg
vrijdag 13 december 01:15 Zwaar bewolkt Maastricht 4.8 °C Z 5 Min: 2 Max: 5
Evenementen