Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Britse Oliver wordt Maastrichtse Lewieke
maandag 18 november 12:30

Na het succes van Lomele Lies in het seizoen 2018-2019 zal ’t Mestreechs Volleks Tejater een nieuw hartverwarmend theaterspektakel voor de hele familie presenteren. Afgelopen maand maakte het theatergezelschap bekend de rechten te hebben verworven van OLIVER!

Deze wereldwijde musical-hit zal in Maastricht én in ‘oonvervals Mestreechs’ worden opgevoerd onder de titel LEWIEKE!. De musical is in oktober en november 2020 dertien keer te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start vrijdag 29 november om 12.00 uur.

De musical OLIVER! van Lionel Bart is gebaseerd op de roman Oliver Twist van Charles Dickens. ’t Mestreechs Volleks Tejater heeft toestemming gekregen om de musical in Maastricht op te voeren en in het “Mestreechs”. Hoe maak je van een “real British boy” een “ech Mestreechs menneke”? Met deze vraag hebben de dialectvertalers van de musical, producent en regisseur Peter Noten en huisschrijver Phil Dumoulin, zich de afgelopen maanden bezig gehouden. De kleurrijke karakters in de roman van Dickens werden in een Maastrichts jasje gestoken. Het weesjongetje Oliver werd uiteindelijk Lewieke. Het Victoriaanse London heeft in de musical plaats gemaakt voor het Maastricht ten tijde van Regout.

Wee weurt Lewieke?

Het zijn drukke tijden voor ’t Mestreechs Volleks Tejater. De zoektocht naar de titelrolvertolker is in volle gang. De oproep naar jong theatertalent leverde honderden reacties uit de gehele provincie op. Op zaterdag 23 november is de eerste auditie-dag. In totaal zijn 129 kinderen nodig voor de reeks voorstellingen, waaronder drie jonge talenten die bij toerbeurt de titelrol zullen gaan vertolken. Ondertussen zijn de repetities met de volwassen acteurs gestart.

Start kaartverkoop 29 november

De musical LEWIEKE! zal in het najaar 2020 maar liefst 13 keer te zien zijn in Theater aan het Vrijthof.  De feestelijke première is op vrijdag 23 oktober. Daarna zijn er voorstellingen van 24 t/m 26 oktober 2020. Een tweede reeks uitvoeringen is van vrijdag 20 t/m vrijdag 27 november 2020. De kaartverkoop gaat op vrijdag 29 november aanstaande om 12.00 uur van start aan de UITbalie van Theater aan het Vrijthof, telefonisch (043-350.55.55) en online (www.theateraanhetvrijthof.nl).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mestreechs Volleks Tejater

Oliver

Lewieke

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 19:10 Zwaar bewolkt Maastricht 34.2 °C N 3 Min: 18 Max: 34
Evenementen