Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Voorstelling Angela Merkel tijdens Maastricht Europe Days
donderdag 21 november 14:30

Die vrouw regeert al meer dan 13 jaar Duitsland en is stilzwijgend de leider van Europa. Maar nu neemt Merkel afscheid, het is het einde van een tijdperk.

Nineties Productions kruipt tijdens de Maastricht Europe Days op zaterdag 7 december in AINSI in de huid van deze underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Gebaseerd op jeugdherinneringen, biografische bronnen, speeches en ontmoetingen, toont Nineties een muzikaal portret van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat. Merkel is een electro opera over de strijd tussen idealisme en realisme, en de zoektocht naar een nieuw gezamenlijk groot verhaal.

In gesprek met Jeroen Wollaars na afloop van de voorstelling

Regisseur Floor Houwink ten Cate leest voorafgaand aan de voorstelling haar persoonlijke brief aan Merkel voor en na afloop gaat ze in gesprek met voormalig Duitsland correspondent en presentator van Nieuwsuur Jeroen Wollaars, onder leiding van moderator Kiki van Aubel.

Tickets

Tickets voor de voorstelling en om het gesprek na afloop bij te wonen zijn te bestellen via AINSI.

Maastricht Europe Days

De voorstelling is onderdeel van de Maastricht Europe Days, een driedaags programma over de toekomst van Europa, uitgewerkt in 25 evenementen zoals debatten, theatervoorstellingen, workshops en exposities. Inwoners, beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en cultuurmakers treffen elkaar om nieuwe ideeën voor de toekomst van Europa te schetsen. En samen te blijven werken aan wat nodig is, beter moet en anders kan.

De Maastricht Europe Days worden door Studio Europa Maastricht georganiseerd als onderdeel van het programma Maastricht, Working on Europe, opgezet in 2018 door provincie, gemeente en universiteit. Vorig jaar beleefden de Maastricht Europe Days hun eerste editie, dit jaar is het programma uitgebreid naar drie dagen met ruim 25 events en activiteiten.

Meer informatie over het volledige programma van de Maastricht Europe Days 2019 is te vinden op de website www.maastrichteuropedays.nl.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht Europe Days

Angela Merkel

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:59 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.8 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen