Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Pop-Up Atelier Europa
maandag 25 november 10:30

In het Pop-up Atelier Europa van Studio Europa Maastricht en FASHIONCLASH werken 10 jonge Europese modeontwerpers samen om binnen één week diverse creaties te ontwikkelen. Dit doen ze vanuit een glazen huis bij Mosae Forum van 2 tot en met 8 december.

Bezoekers kunnen ontdekken hoe mode vorm geeft aan visies en verhalen over Europa. Op zondag 8 december worden de creaties onthuld tijdens de Maastricht Europe Days closing show in het Eiffelgebouw in Maastricht.

Ontwerpers uit Engeland, Duitsland, Finland, Oekraïne, België, Bosnië, Nederland, Servië, Denemarken en Rusland laten zich vooral inspireren door de Dress to Protest workshops die eerder dit jaar werden georganiseerd voor jongeren uit de Euregio. De Nederlandse Michelle Cornelissen die studeerde aan de kunstacademie in Maastricht is één van de deelnemers.

Op 8 december worden de resultaten gepresenteerd in samenwerking met studenten van Toneelacademie Maastricht en iArts Maastricht.

Ontwerpers:

Beatrice Sangster (GB)

Benedetta Marcucci (Italie)

Julia Montin (Finland)

Kataryna Boiko (Ukraine)

Maria Ossaba (Belgie)

Marko Feher (Bosnie en Herzegovina)

Michelle Cornelissen (Nederland)

Nevena Ivanović (Servie)

Wholina (Zwitserland)

Yana Monk (Rusland)

 

Dress to Protest

Pop-up Atelier Europa is een deel van een reeks van activiteiten die in 2019 zijn georganiseerd binnen de context van ‘Dress to Protest’. Met dit project roepen FASHIONCLASH en Studio Europa jongeren op om deel te nemen aan ontwerpworkshops om ideeën over Europa uit te wisselen. Met de verbeeldingskracht van mode geven ze vorm aan hun visies en persoonlijke verhalen over Europa.

Meer dan 180 leerlingen van verschillende middelbare scholen en nationaliteiten hebben in mei en september tijdens de verschillende Dress to Protest workshops gesproken over de betekenis van Europese vrede en samenwerking voor hun persoonlijke vrijheid. De studenten van Toneelacademie Maastricht hebben vervolgens een performance ontwikkeld geïnspireerd op de creaties van de jongeren. Deze performance werd gepresenteerd als de opening performance van de 11e editie van FASHIONCLASH Festival op 1 november.

Maastricht Europe Days

Pop-up Atelier Europa is onderdeel van de Maastricht Europe Days, een driedaags programma over de toekomst van Europa, uitgewerkt in 25 evenementen zoals debatten, theatervoorstellingen, workshops, exposities en debatten.

De Maastricht Europe Days worden door Studio Europa Maastricht georganiseerd als onderdeel van het programma Maastricht, Working on Europe, opgezet in 2018 door provincie, gemeente en universiteit. Vorig jaar beleefden de Maastricht Europe Days hun eerste editie, dit jaar is het programma uitgebreid naar drie dagen met ruim 25 events en activiteiten.

Het volledige programma van de Maastricht Europe Days 2019 is te vinden op de website www.maastrichteuropedays.nl.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht Europe Days

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 01:51 Zwaar bewolkt Maastricht 20.2 °C O 4 Min: 16 Max: 21
Evenementen