Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bouw nieuwe koffiebranderij & theepakkerij Blanche Dael officieel gestart
donderdag 28 november 10:30

Het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe koffiebranderij en theepakkerij van Blanche Dael in het Sphinxkwartier werd woensdag feestelijk gevierd. Onder het toeziend oog van wethouders Vivianne Heijnen en John Aarts werd het eerste spit Sphinxkoffie gebrand in het voormalige ‘Brikkenbouw’. Daarmee is de transformatie ingeluid van een gemeentelijke monument naar een ambachtelijke stadsbranderij en theepakkerij. 

Kwaliteitskoffie heeft aandacht nodig van de boer, de brander en de barista. In de nieuwe branderij besteedt Blanche Dael hier optimaal aandacht aan in de vorm van faciliteiten voor training, educatie en inspiratie voor horecaklanten en bezoekers. Blanche Dael verwacht eind 2020 haar intrek te nemen in het karakteristieke gebouw waar ook plaats is voor een fabriekscafé en theeatelier. Bezoekers kunnen alle koffie- en theesmaken van Blanche Dael proeven. Ook is er ruimte voor theeceremonies, koffieworkshops, tradities en cursussen. De huidige branderij aan de Sint Gerardusweg wordt eind 2020 opgeheven. De authentieke winkel in de Wolfstraat, waar Blanche Dael al sinds 1878 zit, blijft open en onaangetast. 

Familiebedrijf Blanche Dael 

Het familiebedrijf Blanche Dael is genoemd naar de dochter van Guillaume Dael, die in 1878 een zaak in koloniale waren stichtte aan de Wolfstraat in Maastricht. In de loop der tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een fanatieke koffiebrander die anno 2019 betrokken is in de hele koffieketen: van de strenge selectie van groene koffiebonen tot en met de latte art in de cappuccino bij haar zusterbedrijf Coffeelovers. In de ambachtelijke koffiebranderij van Blanche Dael branden vakmensen dagelijks verse koffie en wordt thee met de hand verpakt. Smaak en vakmanschap evenals (h)echte relaties staan bij de Maastrichtse koffiebrander hoog in het vaandel.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Blanche Dael

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 09:13 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 3.6 °C WZW 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen