Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Magisch Maastricht op het Vrijthof vandaag van start
vrijdag 29 november 08:30

Op het Vrijthof gaan vandaag om 12.00 uur de poorten open van Magisch Maastricht. Het Vrijthof zal 33 dagen lang een magisch kerstdecor vormen.     

De officiële opening vindt vrijdagavond plaats door de wethouders Heijnen en Aarts en deken Dautzenberg van de Sint Servaasbasiliek. Bij die gelegenheid zal zanger Erwin zijn, speciaal voor Magisch Maastricht op het Vrijthof gemaakte, nieuwe Kerstsingle voor het eerst ten gehore brengen.

Dit jaar maakt de Sint Servaasbasiliek meer dan ooit onderdeel uit van het grootste winterevenement van Nederland. Bezoekers kunnen via het Vrijthof de basiliek betreden en onder meer een grote expositie van kerststallen bezoeken of genieten van kerstkoren; voor kinderen is er een speciale fluistertocht. Een andere noviteit dit jaar is Santa’s Village, met een gezellige authentieke Glühweinbar en twee mega Kerststerren met duizenden lichtjes, waar de bezoekers onderdoor kunnen lopen.

De traditionele ingrediënten zijn onder meer het reuzenrad, de grote, geheel overdekte schaatsbaan, live muziek in de Wildstuben en de grote kerstshop Magic Christmas World. En uiteraard zijn er meer dan genoeg eet- en drinkgelegenheden om de inwendige mens te verwennen. Ook de Nationale aankomst van de Kerstman is inmiddels niet meer weg te denken uit Maastricht; de aankomst is dit jaar op vrijdagavond 6 december.

Magisch Maastricht op het Vrijthof is vanaf vandaag 29 november dagelijks geopend tot 31 december.

         

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 07:25 Zwaar bewolkt Maastricht 4.0 °C W 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen