Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kaartverkoop Lewieke start vandaag
vrijdag 29 november 10:30

Het duurt iets minder dan een jaar voordat het doek voor het eerst open gaat, maar vandaag vrijdag 29 november start de kaartverkoop van LEWIEKE! Na het succes van Lomele Lies presenteert ’t Mestreechs Volleks Tejater een nieuw hartverwarmend theaterspektakel voor de hele familie. LEWIEKE! is een dialectbewerking van de musical OLIVER! en is vanaf oktober 2020 dertien keer te zien in Theater aan het Vrijthof.

De musical OLIVER! is gebaseerd op de roman Oliver Twist van Charles Dickens en bevat onvergetelijke songs als As longs as he needs me, Consider yourself, en Where is love? ’t Mestreechs Volleks Tejater heeft toestemming gekregen om de musical in Maastricht op te voeren en in het “Mestreechs”. OLIVER! is in een onvervalst Maastrichts jasje gestoken. Het Victoriaanse London heeft plaats gemaakt voor het Maastricht ten tijde van Regout. Zo wordt het bekende boevenlied You’ve got to pick a pocket or two nu Dus zjiets get oet dee zjielee zjus dao. LEWIEKE! wordt een waar spektakelstuk waar maar liefst 129 jonge talenten uit Maastricht en omgeving aan mee zullen werken. Zij worden bijgestaan door bekende “kemediante”, een zingend, dansend en acterend ensemble, en een groot live orkest. LEWIEKE! wordt een onvergetelijke “Mestreechter aovend” met een lach en een traan.

Start kaartverkoop
De musical LEWIEKE! zal in het najaar 2020 maar liefst 13 keer te zien zijn in Theater aan het Vrijthof.  De feestelijke première is op vrijdag 23 oktober. Daarna zijn er voorstellingen van 24 t/m 26 oktober 2020. Een tweede reeks uitvoeringen is van vrijdag 20 t/m vrijdag 27 november 2020. De kaartverkoop gaat op vrijdag 29 november aanstaande om 12.00 uur van start aan de UITbalie van Theater aan het Vrijthof en online (www.theateraanhetvrijthof.nl).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mestreechs Volleks Tejater

Lewieke

Het weer in Limburg
woensdag 19 februari 08:34 Zwaar bewolkt Maastricht 3.8 °C WZW 3 Min: 5 Max: 9
Evenementen