Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nationale Aankomst van de Kerstman in Maastricht
woensdag 04 december 08:30

De Kerstman komt ook dit jaar wederom aan in dé Kerststad van Nederland, Maastricht en wel op vrijdag 6 december. Om 19.00 uur arriveert hij per trein op het Centraal Station van Maastricht, vergezeld van kinderen via Stichting De Knoevel. De aankomst is inmiddels een traditie en geldt als de Nationale Aankomst van de Kerstman.

Vanaf het station zal een sprookjesachtige, authentieke stoet vertrekken met onder meer ganzen, paarden, kersttreintjes, prachtige koetsen, vele sprookjesfiguren en uiteraard de Kerstman en zijn elfjes. De nieuwe route vanaf het station is als volgt: Stationsstraat, Wycker Brugstraat, Maastrichter Brugstraat, Kleine Staat, Grote Staat en tenslotte Vrijthof.

Bij aankomst op het Vrijthof nemen de Kerstman en zijn hoofd-elf hun intrek in het Huis van de Kerstman, een exacte kopie van het originele huis in het Finse Rovaniemi. Daar zal de Kerstman t/m Oudejaarsdag dagelijks te bezoeken zijn. En natuurlijk kan iedereen dan met hem op de foto.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Kerstman

Nationale aankomst Kerstman

Het weer in Limburg
maandag 28 september 08:00 Zwaar bewolkt Maastricht 10.7 °C ZZW 2 Min: 13 Max: 14
Evenementen