Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Intentieovereenkomst getekend voor 40 sociale huurwoningen aan Groene Loper
donderdag 05 december 08:30

Gemeente Maastricht, Ballast Nedam Development, Laudy Bouw & Ontwikkeling en Servatius hebben een intentieovereenkomst getekend voor 40 sociale huurwoningen aan de Groene Loper. Sociale huurwoningen zaten niet in het basis stedenbouwkundig plan van A2 Maastricht uit 2009. Dankzij de inzet van betrokken partijen komt er nu toch een mix aan woningen.

Hiermee komt de realisatie van sociale huurwoningen aan de Groene Loper een stap dichterbij. Vivianne Heijnen (wethouder Wonen van de gemeente Maastricht): “Sociale huurwoningen zaten niet in het basis stedenbouwkundig plan uit 2009. Dankzij de inzet van betrokken partijen komt er nu toch een mix aan woningen. Ik ben blij dat dat gelukt is. Nu hebben we een gevarieerder woningaanbod, met voor meer mensen de kans om in dit prachtig nieuw stukje Maastricht te wonen.”

Nieuwe verbindingen tussen ‘oud’ en ‘nieuw’

Ook wordt gewerkt aan een volgende verbinding tussen Wyckerpoort-Noord en de Groene Loper, in het verlengde van de Generaal Simpsonstraat, met aan weerszijden huizen. Zo’n verbinding is al gemaakt tussen het Old Hickory- en Burgemeestersplein, de zogenaamde ‘kersenstrip’. Vivian Eussen (directeur Vastgoed van Servatius) benadrukt hoe belangrijk het is om juist ook in dit noordelijk deel een goede versmelting van de wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort te realiseren: “Samen halen we nog meer kansen uit de Groene Loper en behalen we de gewenste effecten voor de bewoners van de omliggende wijken.” Onno Dwars (directeur van Ballast Nedam Development) is het hiermee eens en voegt toe: “De Groene Loper is het toonbeeld van inclusiviteit binnen de gebiedsontwikkeling waardoor state-of-the-art duurzaamheid, biodiversiteit maar ook gezond en gelukkig leven bereikbaar wordt voor iedereen.”

Groene Loper

Door de ondertunneling van de A2 kunnen de gebieden aan de oostzijde van Maastricht weer geheeld worden zodat dit stadsdeel tot bloei komt. Met de aanleg van de Groene Loper onderging de omgeving al een enorme, positieve transformatie. De bouw van nieuwe sociale huurwoningen op de Groene Loper versterkt de positieve ontwikkelingen. Louis Prompers (directeur Projectbureau A2 Maastricht): “Alle partijen blijven samen werken aan het totaalplan uit 2009 met nieuwe verbindingen en woningen, waardoor ‘oud’ en ‘nieuw’ één geheel vormen. En we blijven kijken naar extra kansen voor de gebiedsontwikkeling.”

Op de foto: van links naar rechts: Raymond Veugelers (Laudy), Gert-Jan Krabbendam (Gemeente Maastricht), Vivian Eussen (Servatius), Louis Prompers (Projectbureau A2 Maastricht) en Onno Dwars (Ballast Nedam Development)

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 13:50 Zwaar bewolkt Maastricht 16.6 °C ZZW 4 Min: 11 Max: 18
Evenementen