Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
De geliefde Portugese zangeres Maria Mendes brengt deze wintermaand de zon naar Maastricht
maandag 09 december 10:30

Lichtvoetig en veelzijdig en vergezeld door niemand minder dan de voormalige pianist van Miles Davis en tevens Emmy & Grammy winnende legende John Beasley presenteert Maria Mendes op donderdag 12 december in het AINSI theater de muziek van haar nieuwste album, gemaakt in samenwerking met Beasley en het Metropole Orkest. Dit album combineert de traditionele Portugese Fado met een nieuwe conceptualisering van jazz.

Het centrale thema van Fado is saudade: moeilijk vertaalbaar concept dat zoiets als nostalgie of een diep verlangen naar een veel geliefd iets of iemand is. Maria Mendes brengt dit eeuwenoude thema van liefde en verlangen feilloos naar het hedendaagse. Haar betoverende stem, gecombineerd met de weelderige piano arrangementen van Beasley, staat garant voor een prachtig concert met een vleugje moderniteit en een onmisbare romantische flair.

Maria Mendes

AINSI Theater

Donderdag 12 december, aanvang 20.30 uur

Tickets verkrijgbaar via www.theateraanhetvrijthof.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Theater aan het Vrijthof

Maria Mendes

Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 10:35 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -2.4 °C ZZW 2 Min: 1 Max: 6
Evenementen