Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Drie jonge theatertalenten worden Lewieke
dinsdag 10 december 08:30

“Veer höbbe Lewieke gevoonde!” Voor de Maastrichtse versie van de musical OLIVER! werd in de voorbije weken uitgebreid gezocht naar jong theatertalent. ’t Mestreechs Volleks Tejater kreeg honderden aanmeldingen niet alleen uit Maastricht en het Heuvelland maar uit de gehele provincie.

De kandidaten hoopten op de titelrol of een plek in de grote kindercast. Na een reeks intensieve auditiedagen zijn de jonge talenten Jesse Ceulen, Sverre Delamboye en Lars Dijkstra gekozen voor de titelrol. Zij zullen vanaf oktober 2020 bij toerbeurt Lewieke gaan spelen in het Theater aan het Vrijthof.

De musical OLIVER! van Lionel Bart is gebaseerd op de roman Oliver Twist van Charles Dickens. ’t Mestreechs Volleks Tejater heeft toestemming gekregen om de musical in Maastricht op te voeren en in het “Mestreechs”. OLIVER!  is omgedoopt in LEWIEKE! In totaal zijn 129 kinderen nodig voor de reeks voorstellingen, waaronder drie jonge talenten die de titelrol vertolken. De auditie-oproep leverde honderden aanmeldingen uit de hele provincie op. De grote vraag was “Wee weurt Oliver oftewel Lewieke?” De drie jonge talenten Jesse Ceulen (8 jaar), Sverre Delamboye (9 jaar) en Lars Dijkstra (11 jaar) zijn de uitverkorenen. “Veer höbbe Lewieke gevoonde!” meldt producent Peter Noten vol enthousiasme, “we zijn ‘gruuts’ op Jesse, Sverre en Lars. Drie echte talenten uit onze eigen provincie! Zij wisten ons tijdens de audities te betoveren, en zij zullen ongetwijfeld ook de harten van het publiek veroveren!” De musical LEWIEKE! zal in het najaar 2020 maar liefst 13 keer te zien zijn in Theater aan het Vrijthof.  De feestelijke première is op vrijdag 23 oktober. De kaartverkoop is reeds gestart.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lewieke

Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 09:11 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -4.1 °C W 1 Min: 1 Max: 6
Evenementen